Jednoduchý postup, rýchla príprava, vynikajúci výsledok. Kombináciu pikantno-nahorklej chuti ružičkového kelu s pórom vyvažuje sladko-voňavé karí korenie. Polievka hustotou pripomínajúca prívarok uspokojí výživnou hodnotou Zobraziť celý popisJednoduchý postup, rýchla príprava, vynikajúci výsledok. Kombináciu pikantno-nahorklej chuti ružičkového kelu s pórom vyvažuje sladko-voňavé karí korenie. Polievka hustotou pripomínajúca prívarok uspokojí výživnou hodnotou aj ako ľahký obed. Celkový čas prípravy: 25 minút.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g |
|
| 1 ks stredne veľká |
|
| 150 g (menší) |
|
| 50 g |
|
| 3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 150 ml |
|
| 30 g |
|
| 850 ml |
|
| 1 plátok |
|
| 2 ks uvarené natvrdo |
|
| 30 g |
|
| 8 ks |
|
Postup
-
1
Zeleninu s koreninami dáme variť, časť šalátu necháme na zdobenie. Varíme do polomäkka (cca 15 min).
- 2
Rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a ešte chvíľu povaríme. Zjemníme maslom.
- 3
Zdobíme polovicou natvrdo uvareného vajca, posypeme rezančekmi šunky, kockami kapie a šalátom. Podávame s dozlatista opečenými hriankami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu