Krémová polievka z ružičkového kelu s pórom

robo - fotkarobo, 6. decembra 2012
Krémová polievka z ružičkového kelu s pórom
Foto: robo

Jednoduchý postup, rýchla príprava, vynikajúci výsledok. Kombináciu pikantno-nahorklej chuti ružičkového kelu s pórom vyvažuje sladko-voňavé karí korenie. Polievka hustotou pripomínajúca prívarok uspokojí výživnou hodnotou Zobraziť celý popisJednoduchý postup, rýchla príprava, vynikajúci výsledok. Kombináciu pikantno-nahorklej chuti ružičkového kelu s pórom vyvažuje sladko-voňavé karí korenie. Polievka hustotou pripomínajúca prívarok uspokojí výživnou hodnotou aj ako ľahký obed. Celkový čas prípravy: 25 minút.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks stredne veľká
150 g (menší)
50 g
3 strúčiky
150 ml
30 g
850 ml
1 plátok
2 ks uvarené natvrdo
30 g
8 ks




Postup

  1. 1

    Zeleninu s koreninami dáme variť, časť šalátu necháme na zdobenie. Varíme do polomäkka (cca 15 min).

  2. 2

    Rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a ešte chvíľu povaríme. Zjemníme maslom.

  3. 3

    Zdobíme polovicou natvrdo uvareného vajca, posypeme rezančekmi šunky, kockami kapie a šalátom. Podávame s dozlatista opečenými hriankami.

Diskusia k receptu

jokin
vypadá chutne už som uložil do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia