Najlepšie vianočné medovníčky

sechmet6 - fotkasechmet6, 4. decembra 2012
Najlepšie vianočné medovníčky
Foto: sechmet6

Tento recept mám už 6 rokov. Dala mi ho moja učiteľka slovenčiny ešte na strednej škole. Vtedy sa chválila, aké sú jej medovníky chutné Zobraziť celý popisTento recept mám už 6 rokov. Dala mi ho moja učiteľka slovenčiny ešte na strednej škole. Vtedy sa chválila, aké sú jej medovníky chutné a mäkké, narozdiel od tých našich, ktoré boli vždy tvrdé, aj keď voňavé. Delím sa s vami teda o jeden z najlepších receptov na medovníky :)

Suroviny

400 g
140 g
160 g
2
6 KL
2 KL
60 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame a miesime dokým nevznikne hladké cesto. Kto má rád prenikavejšiu vôňu, pridá viac perníkového korenia.

    Najlepšie vianočné medovníčky  - obrázok 1
  2. 2

    Cesto potom poprášime hladkou múkou, zabalíme do sáčku a necháme odpočívať 24 hodín pri izbovej teplote.

  3. 3

    Cesto si rozdelíme na dve časti - lepšie sa spracováva. Rozvaľkáme ho na hrúbku cca 0,5 cm a vykrojíme tvary

  4. 4

    Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Trúbu vyhrejte na 160°C a pečte asi 6-7 minút, dokým nie sú perníky ružovo-zlatisté.

  5. 5

    Perníky poukladáme na rovnú plochu, inak by sa pokrčili. Ešte ich potrieme žĺtkom, aby získali krásny lesklý povrch. Nakoniec môžeme ozdobiť cukrovou polevou.

    Najlepšie vianočné medovníčky  - obrázok 5

Diskusia k receptu

danielas

Tieto tvoje sú nááádherne vyzdobené!!! Nezaprieš umelecké cítenie.
Určite zožneš veľa pochvaly a zaslúžene.
kuchticka
Tento recept mam tiez, dne som ho zarobila, abych piekla az vo ctvrtok, ale nepodarolo sa mi dobre spojit cesto, je to stale sypke i ked ho robim uz po niekolko rokov a vzdy vydarene.
Tvoj recept a najma vysledok PREKRASNY! Si sikulka na zdobenie.
lailuska
Jednoducho nádherné! Cez víkend budem piecť! Si šikovnučká!
douglas
Vyzeraju velmi velmi pekne :), vdaka za zverejnenie rcp. Palmarin je biely tuk, alebo zlty margarin (hmm...uz si to nepamatam)?
garanco
Pekné medovníčky:-))
Medovníky sú mäkké a tvrdé podľa toho, kde ich skladuješ: keď v komore v bytovke, sú tvrdé a presne tie isté v dome v komore (alebo v škatuli na balkóne, pokiaľ treskúco nemrzne) sú mäkké.
elixir
Toto budem tento rok piecť popri kokosových mačičkách, vďaka. :)
denyany
už ich mám v kk, možno vyskúšam. tie tvoje sú krásne
iva63
ukážkové medovníčky..si šikovná-:)
ebaka
medovníčky máš peknučké a zdobenie obdivujem,lebo ja na to nemám trpezlivosť
nikietka
chutne zdobené a určite budú vynikajúce:-). ukladám si a tento rok vyskúšam :-). ďakujem! :-)
sechmet6
Ooo tolko pochvaly! Vsetkym pekne dakujem! Recept urcite vyskusajte, neolutujete :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia