Foto: sechmet6
Tento recept mám už 6 rokov. Dala mi ho moja učiteľka slovenčiny ešte na strednej škole. Vtedy sa chválila, aké sú jej medovníky chutné Zobraziť celý popisTento recept mám už 6 rokov. Dala mi ho moja učiteľka slovenčiny ešte na strednej škole. Vtedy sa chválila, aké sú jej medovníky chutné a mäkké, narozdiel od tých našich, ktoré boli vždy tvrdé, aj keď voňavé. Delím sa s vami teda o jeden z najlepších receptov na medovníky :)
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame a miesime dokým nevznikne hladké cesto. Kto má rád prenikavejšiu vôňu, pridá viac perníkového korenia.
-
2
Cesto potom poprášime hladkou múkou, zabalíme do sáčku a necháme odpočívať 24 hodín pri izbovej teplote.
- 3
Cesto si rozdelíme na dve časti - lepšie sa spracováva. Rozvaľkáme ho na hrúbku cca 0,5 cm a vykrojíme tvary
- 4
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Trúbu vyhrejte na 160°C a pečte asi 6-7 minút, dokým nie sú perníky ružovo-zlatisté.
- 5
Perníky poukladáme na rovnú plochu, inak by sa pokrčili. Ešte ich potrieme žĺtkom, aby získali krásny lesklý povrch. Nakoniec môžeme ozdobiť cukrovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Tieto tvoje sú nááádherne vyzdobené!!! Nezaprieš umelecké cítenie.
Určite zožneš veľa pochvaly a zaslúžene.
Tvoj recept a najma vysledok PREKRASNY! Si sikulka na zdobenie.
Medovníky sú mäkké a tvrdé podľa toho, kde ich skladuješ: keď v komore v bytovke, sú tvrdé a presne tie isté v dome v komore (alebo v škatuli na balkóne, pokiaľ treskúco nemrzne) sú mäkké.