Čevapčiči
Čevapčiči

Čevapčiči so štuchanými zemiakmi fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 7. februára 2023
Čevapčiči so štuchanými zemiakmi (fotorecept)
Foto: olinecka

Odporúčam pripraviť na obed alebo večeru, nesklame.

3
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g mleté (alebo miešané)
2 ks
2-3 ks stredná
6 strúčikov
 (na obaľovanie)
Na vyprážanie:
 (alebo bravčová masť)
Zemiaky:
750 g
Na podávanie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Suroviny na čevapčiči, mleté mäso miešané.

    Čevapčiči so štuchanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso umyjeme osušíme, pokrájame na menšie kúsky a pomelieme spolu s cibuľou a cesnakom. K mletému mäsu pridáme mleté čierne korenie, vajíčka, soľ podľa chuti, majorán, sladkú červenú papriku. Zo zmesi mäsa urobíme šúľky, ktoré obalíme v hladkej múke. Domácu masť alebo olej rozpálime a na horúcom vyprážame zo všetkých strán do zlatista.

    Čevapčiči so štuchanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody. Po uvarení zemiaky scedíme. Slaninku pokrájame na menšie kocky, osmažíme do zlatista pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Pridáme k zemiakom, ktoré popučíme (štúchame). Podávame s čevapčiči, cibuľou pokrájanou na drobno a horčicou. Dobrú chuť.

    Čevapčiči so štuchanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekne to vyzerá, ale myslím si, že do čevabčiči sa nedáva vajce, cibuľa, ani niektoré koreniny, ani majoránka, potom sú to fašírky..... mäso sa musí dôkladne spracovať, vymiesiť a nechať nejaký čas odpočinúť, ale tiež si myslím, že aj na tento recept je viacej variácií.....inak, iste je to dobré jedenie.
olinecka
@evanaaa (7.2.2023 21:21)
Ďakujem za nahliadnutie a reakciu na recept...
Určite vajíčko a korenie tam ide, cibuľa, cesnak bolo urobene v chladničke 1 hodinu, ale ako píšeš viacero variácií u mňa je to ten.
chemik
Zdravím Olinečku, ale já si také myslím, že v návodu je směs na dobré karbanátky. Čevapčiči bývají jen ze zcela libového 2x na jemno mletého vepřového, které se řádně prohněte. Doporučuje se přidat na špičku nože jedlou sodu bikarbonu a válečky obalené v hladké mouce pak budou po rychlém opečení šťavnaté a pružné.
45678
Olinka, veľmi dobre si pripravila obedik, tie zemiaky ma zaujali,určite má inšpiruješ:-) ja pripravujem podľa tohto receptu, uvádza sa,že originálne a tiež cibuľa,cesnak atď. Takže každý podľa seba 😉Čevabčiči originálne balkánske - ingrediencie
500 g mletého mäsa ( 250 g hovädzieho a 250 g bravčového mäsa) pozn. v Srbsku sa pripravuje iba z jahňacieho mäsa a opeká sa na rošte
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté korenie
1 lyžička mletej sladkej čevenej papriky
1 lyžička korenia čubrica
olej na opraženie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia