Čevapčiči

Čevapčiči so štuchanými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Odporúčam pripraviť na obed alebo večeru, nesklame.

3
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na čevapčiči, mleté mäso miešané.
  2. Mäso umyjeme osušíme, pokrájame na menšie kúsky a pomelieme spolu s cibuľou a cesnakom. K mletému mäsu pridáme mleté čierne korenie, vajíčka, soľ podľa chuti, majorán, sladkú červenú papriku. Zo zmesi mäsa urobíme šúľky, ktoré obalíme v hladkej múke. Domácu masť alebo olej rozpálime a na horúcom vyprážame zo všetkých strán do zlatista.
  3. Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody. Po uvarení zemiaky scedíme. Slaninku pokrájame na menšie kocky, osmažíme do zlatista pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Pridáme k zemiakom, ktoré popučíme (štúchame). Podávame s čevapčiči, cibuľou pokrájanou na drobno a horčicou. Dobrú chuť.