Čevapčiči
Čevapčiči so štuchanými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Odporúčam pripraviť na obed alebo večeru, nesklame.
3 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na čevapčiči, mleté mäso miešané.
- Mäso umyjeme osušíme, pokrájame na menšie kúsky a pomelieme spolu s cibuľou a cesnakom. K mletému mäsu pridáme mleté čierne korenie, vajíčka, soľ podľa chuti, majorán, sladkú červenú papriku. Zo zmesi mäsa urobíme šúľky, ktoré obalíme v hladkej múke. Domácu masť alebo olej rozpálime a na horúcom vyprážame zo všetkých strán do zlatista.
- Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody. Po uvarení zemiaky scedíme. Slaninku pokrájame na menšie kocky, osmažíme do zlatista pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Pridáme k zemiakom, ktoré popučíme (štúchame). Podávame s čevapčiči, cibuľou pokrájanou na drobno a horčicou. Dobrú chuť.