Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom fotorecept
Foto: anne19
Výborné cesnakové venčeky trochu inak, ako ich poznáme. Vyskúšala som pridať pár ingrediencií a mizli z taniera jedna radosť 😝🙂
porcií
na 175 °C
Postup
-
1
Najskôr pripravíme kvások zo 100 ml vlažnej vody, droždia a cukru. Zakryjeme utierkou a necháme postáť 15 minút.
- 2
Preosejeme múku so soľou, pridáme cesnakové korenie, hotový kvások a roztopenú vychladnutú bravčovú masť. Vodu pridávame podľa hustoty cesta, ja som pridala zhruba 250 ml. Miesime, kým nie je cesto hladké. Následne cesto prikryjeme utierkou / fóliou a dáme odpočívať na hodinku (ja som nechala 2).
- 3
Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a ušúľame do valca. Pokrájame na cca 14 rovnakých častí. Každú jednu potom vyvaľkáme do obdĺžnika, potrieme pestom, ktoré sme zmiešali s prelisovaným cesnakom a posypeme nastrúhaným parmezánom.
- 4
Takto hotové obdĺžniky zrolujeme, zatočíme do špirály a uzavrieme do kruhu.
- 5
Venčeky poukladáme na papierom vystlaný plech, potrieme bielkom a posypeme sezamovými semiačkami. Takto pripravené necháme ešte 20 minút podkysnúť a potom pečieme v predhriatej rúre na 175 °C 20-25 minút. Po vytiahnutí z rúry som ich ešte potrela maslom a nechala vychladnúť. Dobrú chuť. 🙂
- 2
Venčeky sú krásavci! A dobrota, určite.