Cesnakové pečivo
Cesnakové pečivo

Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom fotorecept

anne19 - bez fotkyanne19, 2. septembra 2022
Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom (fotorecept)
Foto: anne19

Výborné cesnakové venčeky trochu inak, ako ich poznáme. Vyskúšala som pridať pár ingrediencií a mizli z taniera jedna radosť 😝🙂

14
porcií
20 minút
na 175 °C

Suroviny

420 g
2 ČL
1 ČL
cca 250 ml vlažná
21 g čerstvé
1 ČL
60 g
Plnka:
podľa chuti
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme kvások zo 100 ml vlažnej vody, droždia a cukru. Zakryjeme utierkou a necháme postáť 15 minút.

  2. 2

    Preosejeme múku so soľou, pridáme cesnakové korenie, hotový kvások a roztopenú vychladnutú bravčovú masť. Vodu pridávame podľa hustoty cesta, ja som pridala zhruba 250 ml. Miesime, kým nie je cesto hladké. Následne cesto prikryjeme utierkou / fóliou a dáme odpočívať na hodinku (ja som nechala 2).

    Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a ušúľame do valca. Pokrájame na cca 14 rovnakých častí. Každú jednu potom vyvaľkáme do obdĺžnika, potrieme pestom, ktoré sme zmiešali s prelisovaným cesnakom a posypeme nastrúhaným parmezánom.

    Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto hotové obdĺžniky zrolujeme, zatočíme do špirály a uzavrieme do kruhu.

    Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Venčeky poukladáme na papierom vystlaný plech, potrieme bielkom a posypeme sezamovými semiačkami. Takto pripravené necháme ešte 20 minút podkysnúť a potom pečieme v predhriatej rúre na 175 °C 20-25 minút. Po vytiahnutí z rúry som ich ešte potrela maslom a nechala vychladnúť. Dobrú chuť. 🙂

    Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia