Carpaccio

Carpaccio z hovädzej sviečkovice s bryndzovou emulziou a chlebovou plackou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Chlebové placky: Zo surovín na placky vypracujeme v robote hladké pružné cesto. V mise prekrytej potravinovou fóliou necháme cesto vykysnúť na dvojnásobok objemu. Potom ho rozdelíme na osem častí. Rozvaľkáme na tenké placky. Pečieme pomaly z oboch strán na stredne rozohriatej panvici.
  2. Bryndzová emulzia: Suroviny na emulziu spolu jemne zmixujeme, dochutíme soľou a korením. Preložíme do cukrárenského vrecka.
  3. Carpaccio: Sviečkovicu narežeme na 4 tenké plátky. Vložíme medzi dva papiere na pečenie potreté olivovým olejom. Hladkou stranou tĺčika na mäso rozklepeme sviečkovicu natenučko. Vrchný papier na pečenie stiahneme, mäso „nalepíme“ na tanier a stiahneme druhý papier. Pokvapkáme olivovým olejom a pár kvapkami citrónovej šťavy. Osolíme maldonskou soľou a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
  4. Pomocou cukrárenského vrecúška nastriekame bryndzovú emulziu, dozdobíme bylinkami a podávame s čerstvými chlebovými plackami.