Batatové placky
Batatové placky

Batatové rösti s listovým špenátom a strateným vajcom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 19:30
Batatové rösti s listovým špenátom a strateným vajcom
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 PL
1 PL
2 ks
100 ml (na vyprážanie)
100 g (listy)
1 PL
1/2 PL
Stratené vajcia:
4 ks
100 ml
1 l



Postup

  1. 1

    Bataty ošúpeme a nastrúhame. Zmiešame ich s múkou, so škrobom a s dvomi vajcami a zmes necháme 30 minút odležať. Na panvici rozohrejeme olej. Z batatovej zmesi tvoríme malé placky a opečieme ich z oboch strán dozlatista. Opečené rösti osolíme, okoreníme a udržiavame v teple.

  2. 2

    V hrnci privedieme do varu asi 1 liter vody, vlejeme ocot a pridáme štipku soli. Naberačku potrieme olejom, vyklepneme do nej vajce a ponoríme ho do vriacej vody, v ktorej sme urobili vír. Keď sa bielok zatiahne, vložíme rovnakým spôsobom druhé vajce. Vajíčka varíme asi 3 minúty, potom ich vyberieme a rovnako pripravíme zvyšné dve vajcia.

  3. 3

    Špenátové listy ochutíme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Hotové rösti rozdelíme na taniere, podávame so špenátom a strateným vajcom.

Diskusia k receptu