Batatové rösti s listovým špenátom a strateným vajcom
mesačník Varecha, dnes 19:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 2 ks |
|
| 100 ml (na vyprážanie) |
|
|
|
|
|
|
|
| 100 g (listy) |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 PL |
|
| Stratené vajcia: | |
| 4 ks |
|
| 100 ml |
|
| 1 l |
|
Postup
-
1
Bataty ošúpeme a nastrúhame. Zmiešame ich s múkou, so škrobom a s dvomi vajcami a zmes necháme 30 minút odležať. Na panvici rozohrejeme olej. Z batatovej zmesi tvoríme malé placky a opečieme ich z oboch strán dozlatista. Opečené rösti osolíme, okoreníme a udržiavame v teple.
- 2
V hrnci privedieme do varu asi 1 liter vody, vlejeme ocot a pridáme štipku soli. Naberačku potrieme olejom, vyklepneme do nej vajce a ponoríme ho do vriacej vody, v ktorej sme urobili vír. Keď sa bielok zatiahne, vložíme rovnakým spôsobom druhé vajce. Vajíčka varíme asi 3 minúty, potom ich vyberieme a rovnako pripravíme zvyšné dve vajcia.
- 3
Špenátové listy ochutíme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Hotové rösti rozdelíme na taniere, podávame so špenátom a strateným vajcom.
Tiež placky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu