Batatové placky

Batatové rösti s listovým špenátom a strateným vajcom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bataty ošúpeme a nastrúhame. Zmiešame ich s múkou, so škrobom a s dvomi vajcami a zmes necháme 30 minút odležať. Na panvici rozohrejeme olej. Z batatovej zmesi tvoríme malé placky a opečieme ich z oboch strán dozlatista. Opečené rösti osolíme, okoreníme a udržiavame v teple.
  2. V hrnci privedieme do varu asi 1 liter vody, vlejeme ocot a pridáme štipku soli. Naberačku potrieme olejom, vyklepneme do nej vajce a ponoríme ho do vriacej vody, v ktorej sme urobili vír. Keď sa bielok zatiahne, vložíme rovnakým spôsobom druhé vajce. Vajíčka varíme asi 3 minúty, potom ich vyberieme a rovnako pripravíme zvyšné dve vajcia.
  3. Špenátové listy ochutíme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Hotové rösti rozdelíme na taniere, podávame so špenátom a strateným vajcom.