Foto: Shutterstock
Nielen víno má svoje chute a arómy, ktoré vedia výborne doplniť rôzne jedlá. Platí to aj o rôznych druhoch čaju, ktoré môžu podporiť a podčiarknuť chuť sladkých pochúťok. Či už siahnete po čiernom, zelenom, bielom, bylinkovom alebo ovocnom čaji, každý z nich pasuje k rôznym koláčikom a dezertom. Ak si namiesto kávy ku sladkému vychutnávate radšej čajík, tak tieto kombinácie určite vyskúšajte.
Jablková štrúdľa a klasický čierny čaj
Chrumkavá štrúdľa, či už ťahaná alebo rýchla z lístkového cesta, plná šťavnatých jabĺk a voňavej škorice si rozumie s robustným čiernym čajom, ktorý zjemní sladkosť a podtrhne korenisté tóny. Silný čierny čaj dokonale vyváži bohatú chuť štrúdle a dobre ladí aj s ďalšími ovocnými dezertami, najmä s malinami a jahodami.
Foto: Shutterstock




Diskusia k článku