Zemiaková tortilla s chorizom
mesačník Varecha, včera 16:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Tortilla chutí výborne čerstvá, ale aj na druhý deň studená ako tapas alebo desiata.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska, ošúpanú cibuľu nakrájame na polkolieska. V hlbokej nepriľnavej panvici zahrejeme olej a vložíme zemiaky s cibuľou. Na veľmi miernom ohni dusíme asi 15 minút tak, aby zemiaky zmäkli, ale neopekali sa. Obsah panvice potom preložíme do sitka, aby olej odkvapkal. Na panvici necháme len trochu oleja a opečieme na ňom na malé kúsky nakrájanú klobásu.
- 2
Vo väčšej mise rozmiešame vajcia so štipkou soli a korenia. Pridáme zemiaky s cibuľou a klobásou a dobre premiešame.
- 3
Zmes vrátime späť do panvice, uhladíme a na miernom ohni opekáme. Keď vajcia stuhnú, tortillu obrátime pomocou taniera a dopečieme aj z druhej strany. Potom ju vyklopíme a nakrájame na porcie.
Tiež omeleta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu