Zemiaková omeleta
Zemiaková omeleta

Zemiaková tortilla s chorizom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 16:00
Zemiaková tortilla s chorizom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Tortilla chutí výborne čerstvá, ale aj na druhý deň studená ako tapas alebo desiata.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks väčšie (typ B)
2 ks väčšia
300 ml
1 nožička (chorizo)
6 ks



Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska, ošúpanú cibuľu nakrájame na polkolieska. V hlbokej nepriľnavej panvici zahrejeme olej a vložíme zemiaky s cibuľou. Na veľmi miernom ohni dusíme asi 15 minút tak, aby zemiaky zmäkli, ale neopekali sa. Obsah panvice potom preložíme do sitka, aby olej odkvapkal. Na panvici necháme len trochu oleja a opečieme na ňom na malé kúsky nakrájanú klobásu.

  2. 2

    Vo väčšej mise rozmiešame vajcia so štipkou soli a korenia. Pridáme zemiaky s cibuľou a klobásou a dobre premiešame.

  3. 3

    Zmes vrátime späť do panvice, uhladíme a na miernom ohni opekáme. Keď vajcia stuhnú, tortillu obrátime pomocou taniera a dopečieme aj z druhej strany. Potom ju vyklopíme a nakrájame na porcie.

Diskusia k receptu