Recepty

  • Bielomakovec s černicami (fotorecept)

    Bielomakovec s černicami (fotorecept)

    Fajný šťavnatý koláčik.

  • Bezlepková roláda z pohánkovej múky

    Bezlepková roláda z pohánkovej múky

    Táto bezlepková roláda z pohánkovej múky zožala veľký úspech na výstave Glutenfree Expo v Trenčíne, kde ste ju mali možnosť ochutnať. Pohánková múka, ktorú nájdete v Novalim sortimente medzi prirodzene bezlepkovými múkami, sa teší...

  • Polvo a lagareiro (fotorecept)

    Polvo a lagareiro (fotorecept)

    Milujem prímorskú kuchyňu a keď som v Portugalsku, nikdy si nenechám ujsť ich úžasnú chobotničku. Konečne som sa odhodlala kúpiť ju u nás na Slovensku a podla originál portuguese receptu pripraviť. Je úplne božská, mäkučká,...

  • Vejce se slaninou

    Vejce se slaninou

    Skvělá chuťovka

  • Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami (fotorecept)

    Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami (fotorecept)

    Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v jednotlivých kútoch našeho bytu „zavadzia“. Keďže moja „prišahana“ rozhodla, že pokračujeme v chudnutí do plaviek, skombinoval som listový kel...

  • Mix troch druhov húb na šalotke (fotorecept)

    Mix troch druhov húb na šalotke (fotorecept)

    Vďaka modernej dobe som dostatočne informovaný aj o stave „hubovej žatvy“ na slovenských lúkach, stráňach i v lesoch. S veľkými úspechmi sme ich využívali v kuchyniach našich rodičov i prarodičov. Každý hubár má v zásobe...

  • Žampionový salát s okurkou

    Žampionový salát s okurkou

    Velmi oblíbené, velmi chutné, syrové žampiony v kombinaci s okurkou, nejlépe křehkou nakládačkou

  • Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke

    Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke

    Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

  • Žinčicová polievka (fotorecept)

    Žinčicová polievka (fotorecept)

    Dostal som na ňu link pri komentároch. Nedalo mi tak som ju vyskúšal, fakt je veľmi dobrá. Recept pochádza od p. Žídeka. Niečo som si upravil podľa seba.

  • Dunajské vlny (fotorecept)

    Dunajské vlny (fotorecept)

    Obdobie ovocia, marhúľ, broskýň je v plnom prúde a tak som sa rozhodla upiecť túto dobrotu. Nič zložité, zvládne aj začiatočník.

  • Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom

    Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom

    Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme do misy, pridáme vykysnutý kvások, zmäknuté maslo a soľ. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 20 minút odstáť na teplom mieste....

  • Maslová ryba na hlivovo-kuriatkovom šaláte

    Maslová ryba na hlivovo-kuriatkovom šaláte

    Hlivu a kuriatka očistíme, nakrájame a pridáme k cibuli s cesnakom spenenej na olivovom oleji a masle. Potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Všetko zľahka premiešame a necháme odstáť.

  • Šalát s ryžovými rezancami v sviežom náleve

    Šalát s ryžovými rezancami v sviežom náleve

    V podstate Bún Bò Nam Bộ, ale nenašla som koriander ani čerstvé klíčky mungo, tak som nechcela haniť pôvodný pokrm. :D Každopádne každý miluje, keď tento šalát pripravím, tá sviežosť a čerstvosť v kombinácii...

  • Bezlepková palacinka plnená bryndzovým krémom s macerovanou hruškou

    Bezlepková palacinka plnená bryndzovým krémom s macerovanou hruškou

    Tento recept milujem... Vymyslel som si ho počas nakrúcania MasterChef Slovensko priamo v štúdiu keď sme "bojovali" v TOP 25 o postup do finálovej 16tky a mali sme vymyslieť originálne jedlo z bryndze. Vtedy mi chýbali potrebné...

  • Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou

    Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou

    Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.

  • Ovocný koláč zo šľahačkovej smotany

    Ovocný koláč zo šľahačkovej smotany

    Rýchly, osviežujúci a hlavne plný ovocia.

  • Fattoush (fatuš)

    Fattoush (fatuš)

    Šťavnatý, výborný salát arabských zemí (Iraq, Jordánsko, Libanon, Palestina, Syrie ale i Turecko). Hlavní složkou je pita chleba (lze upéct, je jednoduchý), rajská jablíčka, okurka, listová zelenina a...

  • Hubové velouté s kuracím mäsom

    Hubové velouté s kuracím mäsom

    Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.

  • Medové zemiakové rezy (fotorecept)

    Medové zemiakové rezy (fotorecept)

    Fajný recept z tých babičkovských receptov, ktoré oprašujem.

  • Dubákové rezne v sezame

    Dubákové rezne v sezame

    Očistené hubové klobúky nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, osolíme a okoreníme. Každý postupne obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v sezamových semienkach a na rozpálenom oleji vypražíme z oboch strán dozlatista.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist