Sofiina tekvicová polievka
Keď moja malá neter Sofia túto polievku ochutnala, nevedela sa jej nasýtit. Odvtedy ju nazývam...
Ryba v jogurtovej omáčke
Na prípravu tohto jedla možno použiť akúkoľvek bielu rybu s čo najmenším množstvom kosti, najlepšie je...
Sofiin vianočný koláč
Rýchly vianočný koláč nezvyčajnej chuti. Postup a príprava sú veľmi jednoduché takže ho hravo upečie...
Belgický Waterzooi
Belgické jedlo waterzooi (po flámsky vriaca voda) pochádza z Gentu a jeho základ tvorí kuracie mäso alebo...
Mušle svätého Jakuba so šampiňónmi
Hrebenatka jakubská, v gurmánskych kruhoch známa aj ako mušľa svätého Jakuba je od nepamäti symbolom pútnikov...
Spaghetti alle vongole veraci – Špagety s mušľami
Tento pôvodne tradičný neapolský recept na prípravu špagiet sa postupne rozšíril aj do iných častí Talianska a...
Plnené vajcia
Vďačné predjedlo, hoci možno trochu prácne, ale iste ním svojich hostí milo prekvapíte.
Pečená kačka podľa babičky Bernušky
Je to rodinný sposob prípravy, ktorý sa už asi 100 rokov dedí z matky na...
Teľací jazyk v aspiku
Podobne ako hovädzí údený jazyk, aj teľací jazyk je vyhľadávanou lahôdkou. Hoci jeho príprava na...
Rizoto s cviklou a bielou rybou
Dnes vám ponúkam nový recept, vyznačujúci sa nezvyčajnou kombináciou surovín. Rizoto z cvikly a bielej...
Prepeličie vajcia s kaviárom
Námet na vynikajúce a estetické pohostenie, vhodné na rodinnú oslavu, či posedenie s priateľmi.
Šalát z palmových srdiečok - palmitos
Aj tento recept pochádza z Brazílie, kde sú palmitos, vnútorné krehké časti kmeňov mladých paliem...
Açorda à Alentejana (Portugalská polievka)
Veľmi chutná a hlavne výdatná polievka s vôňou cesnaku a koriadrovej vňate, typická pre juh stredného...
Mangový šalát
Pôvodný brazílsky recept na šalát z čerstvého zrelého manga so syrom som trochu upravil-menej výrazný žltý syr...
Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob
Trošku nákladnejší recept, ale výsledok stoji za to!