Plnené vajcia

slawek - fotkaslawek, 17. novembra 2012
Plnené vajcia
Foto: slawek

Vďačné predjedlo, hoci možno trochu prácne, ale iste ním svojich hostí milo prekvapíte.

5
porcií
70 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
250 g
200 g
 zväzok




Postup

  1. 1

    Pripravíme si 10 vajec...

    Plnené vajcia - obrázok 1
  2. 2

    a natvrdo ich uvaríme.

    Plnené vajcia - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené a vychladnuté vajcia...

    Plnené vajcia - obrázok 3
  4. 4

    ostrým nožom...

    Plnené vajcia - obrázok 4
  5. 5

    opatrne prekrojíme na polovice.

    Plnené vajcia - obrázok 5
  6. 6

    Z rozpolených vajec veľmi opatrne vyberieme žĺtky a bielky….

    Plnené vajcia - obrázok 6
  7. 7

    aby škrupina zostala nepoškodená.

    Plnené vajcia - obrázok 7
  8. 8

    Žĺtky a bielky zmiešame s nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a k tejto zmesi pridáme 125 g masla. Posolíme, okoreníme.

    Plnené vajcia - obrázok 8
  9. 9

    Všetko dôkladne vymiešame na hladký krém.

    Plnené vajcia - obrázok 9
  10. 10

    Naplníme ním prázdne vajcové škrupinky.

    Plnené vajcia - obrázok 10
  11. 11

    Naplnené polovice vajec...

    Plnené vajcia - obrázok 11
  12. 12

    obalíme v strúhanke.

    Plnené vajcia - obrázok 12
  13. 13

    Na panvici necháme rozohriať zvyšné maslo,

    Plnené vajcia - obrázok 13
  14. 14

    na ktorom osmažíme naplnené polovice vajec...

    Plnené vajcia - obrázok 14
  15. 15

    pekne dozlatova.

    Plnené vajcia - obrázok 15
  16. 16

    Necháme vychladnúť.

    Plnené vajcia - obrázok 16
  17. 17

    Ľubovoľne ozdobíme (ja som zdobil paradajkovými ružičkami a petržlenovou vňaťou a môžeme podávať napriklad ako studené predjedlo.

    Plnené vajcia - obrázok 17

Diskusia k receptu

smajliqa
tak toto je perfektne,, to by ma v zivote nenapadlo, a to ma uz teda napadlo hocico :D palec hore :)
izabella929
takto nejak podobne som ich robila aj ja, len som ich spojila s plnkou a urobila jeho pôvodný tvar a potom vysmážala...pochúťka nad pochúťky.-)
marianne
robit to urcite nebudem,ale cumim ako puk:-) takyto sposob vidim prvy krat,ale okostovala by som rada...tiez by ma to netrklo...
3sandra3
to by som tiež rada ochutnala,,, v živote som nič také nevidela,,,, a zrejme na prípravu treba veľa trpezlivosti :-)
45678
blahoželám, predovšetkým k nápadu, ale tiež k vytrvalosti k úspešnému konečnému servírovaniu-super !
jerica
pripájam sa , palec hore , zaujímavé , návšteva si určite pochutila :-)
si šikulík :-)
slavka2012
Na taketo predjedlo by som sa veru rada nechala pozvat :-). Mas vynikajuce napady, Slawek.
garanco
Krásne to vyzerá, určite aj vynikajúco chutí!
(...prekvapuješ ma, píšeš z Bruselu, po slovensky aj po poľsky...)
valeri
no teda toto by ma v živote nenapadlo :-)), klobúk hore, sánka dole
ivka268
tak pred tymto fakt klobuk dolu...ja zial tolko trpezlivost nemam.urcite to chce cvik a prax, mozno ked budem gazdinka par desiatok rokov potom skusim :))))
slavka2012
Dnes som ich skusila urobit, pokusne 10 z 5 vajec, chutili vyborne, ale neboli prilis pekne, naozaj to chce cvik. Ale chut stala za to
dogagador
hm, nie len ostry noz, ale aj zrucnost na krajanie uvarenych vajec potrebujem :-). doteraz som robila take klasicke plnene vajcia, tieto su ovela zaujimavejsie uz len tym, ze su nezvykle, nove, ine.
bezva fotodokumentacia!
slawek
Milé varecháčky a varecháči, ďakujem Vám za milé komentáre. Potešilo ma, že sa Vám tento môj recept páči. Treba na to trochu trpezlivosti, to je pravda, ale nie je to až také náročné. Myslím, že keď rozpolíte a vyprázdnitea naplnite takých tridsat vajíčok, získate cvik a pôjde to hladko. No a k mojej polštine - to je môj rodný jazyk a obcas mi nedá neozvať sa aj v ňom.
bukaj
Naozaj to vyzerá skvele, len sa obavám , či omrvinky zo škrupiniek sa nedostanú do plnky ...