Plnené vajcia

slawek - fotkaslawek, 17. novembra 2012
Plnené vajcia
Foto: slawek

Vďačné predjedlo, hoci možno trochu prácne, ale iste ním svojich hostí milo prekvapíte.

5
porcií
70 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
250 g
200 g
 zväzok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si 10 vajec...

    Plnené vajcia - obrázok 1
  2. 2

    a natvrdo ich uvaríme.

    Plnené vajcia - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené a vychladnuté vajcia...

    Plnené vajcia - obrázok 3
  4. 4

    ostrým nožom...

    Plnené vajcia - obrázok 4
  5. 5

    opatrne prekrojíme na polovice.

    Plnené vajcia - obrázok 5
  6. 6

    Z rozpolených vajec veľmi opatrne vyberieme žĺtky a bielky….

    Plnené vajcia - obrázok 6
  7. 7

    aby škrupina zostala nepoškodená.

    Plnené vajcia - obrázok 7
  8. 8

    Žĺtky a bielky zmiešame s nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a k tejto zmesi pridáme 125 g masla. Posolíme, okoreníme.

    Plnené vajcia - obrázok 8
  9. 9

    Všetko dôkladne vymiešame na hladký krém.

    Plnené vajcia - obrázok 9
  10. 10

    Naplníme ním prázdne vajcové škrupinky.

    Plnené vajcia - obrázok 10
  11. 11

    Naplnené polovice vajec...

    Plnené vajcia - obrázok 11
  12. 12

    obalíme v strúhanke.

    Plnené vajcia - obrázok 12
  13. 13

    Na panvici necháme rozohriať zvyšné maslo,

    Plnené vajcia - obrázok 13
  14. 14

    na ktorom osmažíme naplnené polovice vajec...

    Plnené vajcia - obrázok 14
  15. 15

    pekne dozlatova.

    Plnené vajcia - obrázok 15
  16. 16

    Necháme vychladnúť.

    Plnené vajcia - obrázok 16
  17. 17

    Ľubovoľne ozdobíme (ja som zdobil paradajkovými ružičkami a petržlenovou vňaťou a môžeme podávať napriklad ako studené predjedlo.

    Plnené vajcia - obrázok 17

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
tak pred tymto fakt klobuk dolu...ja zial tolko trpezlivost nemam.urcite to chce cvik a prax, mozno ked budem gazdinka par desiatok rokov potom skusim :))))
hm, nie len ostry noz, ale aj zrucnost na krajanie uvarenych vajec potrebujem :-). doteraz som robila take klasicke plnene vajcia, tieto su ovela zaujimavejsie uz len tym, ze su nezvykle, nove, ine.
bezva fotodokumentacia!
Milé varecháčky a varecháči, ďakujem Vám za milé komentáre. Potešilo ma, že sa Vám tento môj recept páči. Treba na to trochu trpezlivosti, to je pravda, ale nie je to až také náročné. Myslím, že keď rozpolíte a vyprázdnitea naplnite takých tridsat vajíčok, získate cvik a pôjde to hladko. No a k mojej polštine - to je môj rodný jazyk a obcas mi nedá neozvať sa aj v ňom.

Pridaj komentár k receptu: