Foto: slawek
Vďačné predjedlo, hoci možno trochu prácne, ale iste ním svojich hostí milo prekvapíte.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si 10 vajec...
-
2
a natvrdo ich uvaríme.
-
3
Uvarené a vychladnuté vajcia...
-
4
ostrým nožom...
-
5
opatrne prekrojíme na polovice.
-
6
Z rozpolených vajec veľmi opatrne vyberieme žĺtky a bielky….
-
7
aby škrupina zostala nepoškodená.
-
8
Žĺtky a bielky zmiešame s nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a k tejto zmesi pridáme 125 g masla. Posolíme, okoreníme.
-
9
Všetko dôkladne vymiešame na hladký krém.
-
10
Naplníme ním prázdne vajcové škrupinky.
-
11
Naplnené polovice vajec...
-
12
obalíme v strúhanke.
-
13
Na panvici necháme rozohriať zvyšné maslo,
-
14
na ktorom osmažíme naplnené polovice vajec...
-
15
pekne dozlatova.
-
16
Necháme vychladnúť.
-
17
Ľubovoľne ozdobíme (ja som zdobil paradajkovými ružičkami a petržlenovou vňaťou a môžeme podávať napriklad ako studené predjedlo.
si šikulík :-)
(...prekvapuješ ma, píšeš z Bruselu, po slovensky aj po poľsky...)
bezva fotodokumentacia!