Smažené kapustové závitky
Uvarené kapustové listy natrieme kremžskou horčicou, uložíme na ne plátky šunky a syra, na to...
Vysmážané pórkové rolky
Tieto výborné rolky nám vždy robievala moja maminka... ochutnajte !
Veľkonočné vyprážané ovocné ihly
Ovocie zbavíme jadrovníkov, stopiek a kôstok a nakrájame ho na kúsky.
Vyprážané kysnuté guľôčky so šafranovým pudingom
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 45 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta urobíme guľky, ktoré vysmažíme v...
Jahodové krokety v kokose
Na obdobie jahôd sa tešia všetci. Najviac sa však radujeme my kuchári. Netreba k nim...
Falafel z červenej repy
Dobrý deň. Som tu ako nováčik, pripájam receptík, ktorý ma naučila kolegyňa v práci....
Jabĺčka v pivnom cestíčku
Na túto dobrotu som použila cestíčko, ktoré sa používa na prípravu Fish and Chips :-)...
Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku
Nech netečie len do hrdla, ale aj do hrnca. Najmä k mäsu; kvasinky ho robia lahodnejším a zvýraznia chuť. Navyše...
Chlieb vo vajci s krevetami a avokádom
Expresný chlieb vo vajci po ázijsky, avokádo ťa premaže a sriracha postaví na nohy - každá...
Orechovo– zemiakové placky
Z uvarených zemiakov, múky, vajca, soli a orechov urobíme cesto.
Vyprážané zemiakové krokety plnené údeným mäsom
Mäskom plnené krokety môžete servírovať ako malé pohostenie, predjedlo na sviatočné menu alebo pokojne ako večeru....
Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj...
Krevety v kynutém bramborovém těstíčku
Kynuté bramborové těstíčko, které nám zůstane po obalení krevet, použijeme na usmažení vynikajících bramborových placek....
Bravčové rezne s bylinkami
Ak sa chcem zavďačiť starším členom našej rodiny, na nedeľný obed musím pripraviť rezne....
Francúzsky toast s tofu a ovocím
Tofu nakrájame a spolu s mliekom, cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou rozmixujeme v kuchynskom robote....
Kura v štýle popcorn
Neviem prečo popcorn. Asi preto, že je chrumkavý, "jednohubkový" a keď si dáte jeden kúsok, neviete kedy prestať :-)...
Zelerové lievance
Primiešame múku, najemno postrúhaný zeler a na drobno posekané huby. Z cesta sformujeme lievance, ...
Cibuľové plnené kolieska
Veľmi rýchla večera. Neskôr dobrý dych :), samozrejme po cibule. Ale i tak, ...
Cestoviny „sempre podľa Davida “
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...
Smažený lilek s omáčkou salmorejo
Studená omáčka z rajčat s čerstvě osmaženým lilkem. Výborná chuť, skvělý předkrm
Chlpatý chlebík s paprikovými srdiečkami
Srdiečka paprík, jaderníky bez semienok, všetkých farieb patria k pochúťkam v našej domácnosti, doslova...
Jesenný šalát s vyprážanou mozzarellou v bezlepkovej strúhanke
Tento jesenný šalát vás zasýti, zahreje a dodá potrebnú energiu. Je to akási ľahšia náhrada klasického hlavného jedla, ktorú si môžete bez výčitiek dopriať aj na večeru....
Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou
Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak,...
Sladké ryžové krokety
Vynikajúci recept na (ne)tradičný dezert. Na tento recept potrebujete suroviny, ktoré máte pravdepodobne vždy po ruke....
Vyprážané dubáčie klobúky so šalviou
Tento rok som už po tretí krát natrafila na krásne dubáky. myslím si, že už...
Kuracie plátky na mandliach
Pri zemiakovom šaláte s lístkami čerstvého koriandra a petržlenovej vňate, som Vám ľúbil, že uverejním...
Pečená dýně na kokosovém oleji s pečenými brambory
Hokaido omýt, neloupat, nakrájet na kostky, dát do zapékací mísy, přidat kokosový olej,...