Vysmážané kuracie stehienka
Vysmážané jedlá robievam málokedy, ale kuracie stehienka, pekne vykostené a do chrumkava usmažené sú jednoducho...
Syrové posúchy
Podobné posúchy kedysi predávali v bufete, v jednej firme, kde som pracoval. Išli sme...
Bryndzové langošíky
Už dávno boli u nás langoše a keď som uvidela takéto, nebolo prečo váhať....
Mäsovo-syrové guľky
Kniha Letné a zimné nápoje, ktorú som vyhrala na Vareche, obsahuje okrem nápojov aj pár...
Vyprážané marinované krídelká s omáčkou
Oblíbené jídlo pro přátelské neformální návštěvy, puberťáci ho zbožňují... množství, které uvádím, bývá...
Hrachové guľky so syrom
Hrach uvaríme v 1, 5 l vody domäkka. Uvarený scedíme a necháme vychladnúť.
Zemiaky v pivnom cestíčku
Najprv si pripravíme hladké cestíčko z múky, vajca, piva a soli. Zemiaky olúpeme, ...
Karbonátky z rožkov
Občas, keď mi ostane starší chlieb alebo rožky, robím karbonátky. Môžu ostať len s...
Letný paradajkový šalát s mušličkami a vyprážaným karfiolom
Leto už balí „kufre“, no svoju kúzelnú vôňu nám láskavo ponecháva aj vo forme svojich plodov...
Kuracie nugetky
Rýchla príprava, chrumkavé mäso, príloha rôzna. Ostal mi zemiakový šalát a tak som pripravila...
Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, ...
Oravské rebierko
Recept mám od svojho ocka, ktorý rád pripravoval rôzne špeciality. Raz sme čakali návštevu z...
Skotská vejce
Maso s kořením a prolisovaným česnekem dobře promícháme, i bez vajíčka a strouhanky drží pohromadě.
Vyprážaná korenená ryba
Rybku umyjeme a osusime. Osolime a kvapneme na nu niekolko kvapiek citronovej stavy. Nechame 10...
Ryžové guľôčky
Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, ...
Opekaný pstruh s lieskovými orieškami
Oriešky položíme na plech a pečieme asi 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky,...
Pikantné tortičky z baklažánu
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...
Smažené spišské pirohy s anglickou slaninou a diabolskou čili omáčkou
Do vriacej vody ponoríme pirohy, jemne premiešame varechou, po vyplávaní na povrch ich scedíme a...
Sicílske canolli
Canolli-vyprážané cesto plnené ochutenou ricottou patrí medzi tradičné pokrmy so Sicílie.
Plnený rezeň z papriky
Dnes @cajiky uviedla v diskusii požiadavku na opekanie papriky, čo bolo pre mňa inšpiráciou na vytvorenie...
Bezlepkové zemiakové rožky so strúhaným syrom
Uvarené zemiaky roztlačíme a spojením s polovicou nastrúhaného syra a múčnou zmesou Universal mix Liana vypracujeme hladké...
Slepačie fašírky s hráškom
Sliepku uvaríme v osolenej vode. Z vývaru môžeme urobiť polievku.
Božie milosti - fánky
Je to typický fašiangový recept, ale môže sa robiť hocikedy v priebehu roka.
Steak s fazuľovým županom a nivou
Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...
Minišišky z tvarohového cesta
Na fašiangy ako stvorené... tento recept ma zaujal pre rýchlosť prípravy a veľmi prekvapil chuťou a...
Rezne z kelových listov
Kel sa niekedy v slovenskej kuchyni využíval omnoho častejšie ako dnes. Pritom ide o zdravú a...
Křupavé zelňáky s klobásou
Nejjednoduší, rychlé a výborné zelné placky, zdobené klobásou a kysaným zelím
Langoše z Maďarska
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, očistíme ich a zomelieme. Z trochy mlieka, múky,...