Plnené kapiové rezne

Štefan Gyurász
šéfkuchár reštaurácie Hrad v Bratislave, 7. marca 2011
Plnené kapiové rezne
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

10 ks
225 g
250 g
200 g strúhaný
2 šálky
4 PL
2-3 ks
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Opečieme červené kapie v rúre, kým zmäknú. Odstránime semiačka a stopky. Snažíme sa, aby kapie zostali celé. Všetky tri druhy syrov zmiešame s korením. Kapie papierovou servítkou osušíme. Každú kapiu pozdĺžne rozrežeme a naplníme syrovou plnkou.

  2. 2

    V tanieri rozšľaháme vajíčko, na ďalší tanier dáme strúhanku, ktorú zmiešame so štipkou soli a sezamovými semiačkami. Naplnené kapie najprv obalíme strúhankou, potom vložíme do vajca a zase späť do strúhanky.

  3. 3

    Na rozpálenom oleji kapie v trojobale vypražíme.

Diskusia k receptu

vcelka
Môže to byť výborné, nepochybujem, ale také zbytočné kalórie... vyprážať ešte aj kápiu..
julica
súhlasím s @v čelkou - takú delikatesu, akou pečená paprika je, by som neprznila nejakým trojobalom a vyprážaním!
tabak
Veľmi pekný receptík súhlasím s @vcelkou ten trojobal by som tam nedával iba vajce a v rúre na cca 250 stupňou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia