Plnený poľovnícky rezeň
Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...
Marinované kuracie rezne
Tento recept má naša rodina vo veľkej obľube. Vôbec neviem odkiaľ pochádza, ale je...
Špenátové palacinky ako rezeň
Nie je to nič neobvyklé. Obyčajné slané, špenátové - plnené palacinky, obalené ako rezeň....
Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky
Aby mäso dlho nestálo v mrazničke tak ho zvyknem obmieňať. Tentoraz prišla na rad bravčová panenka...
Plnené cuketové medailónky
Toto jedlo, som dnes robila prvý krát, bol to pokus, ale zdá sa podľa...
Bezlepkové šišky
Fašiangy, Turíce, bez šišiek by to nešlo. Bezlepkové šišky, ktoré sme pre vás dnes napiekli my, sú jemné, chutné a majú mäkkú nadýchanú striedku....
Banánové placky
Inšpirovala som sa p. Malíkom, ktorý ich uvádzal v Magazíne. Recept som si však upravila...
Sicílske canolli
Canolli-vyprážané cesto plnené ochutenou ricottou patrí medzi tradičné pokrmy so Sicílie.
Zasnežené jablkové šišky
Fajnové šišky, bez droždia, bez kysnutia a vylepšené jablkami. Na fašiangy ako stvorené...
Vyprážané kuracie prsia plnené marhuľami
Veľmi ľahký obed s kuracími prsiami , ktoré som naplnila čerstvými marhuľami a strúhaným syrom....
Maškrtníkove lievančeky
Upútal ma receptík na zaujímavé lievance. Chcela som ich robiť presne podľa receptu, ale nakoniec...
Kalorická bomba z kuracej pečienky
Toto jedlo zbožňujem, aj keď by som si takéto veci nemala povoľovať jesť. Ale...
Domáca jaternica v smotanovom cestíčku
Možno vám tento recept bude pripadať kuriózne, veď kto by už vyprážal jaternicu, keď aj...
Kuracie placky s brokolicou
Mäso nakrájame na malé kocky, pridáme cibuľu a rozmixovanú uvarenú brokolicu.
Blesková rastlinná fašírka
Bleskový obed alebo večera doslova do dvoch minút! Rastlinná fašírka je vyrobená z čerstvého slovenského tofu, ...
Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni
Túto pochúťku robievam rada, (recept mám z knižky viď. foto), lebo je málopracná, ...
Smažené kuřecí kapsy plněné uzeným masem
Kuřecí prsa rozdělíme na 4 díly, uděláme kapsy, osolíme a opepříme a do každé kapsy...
Fašiangové šišky
Všetky ingrediencie zmiešame hneď na začiatku v miske, mlieko by malo byť vlažné, nepoužívať studené,...
Vyprážané zemiaky
Tento receptík som dostala od tety a odvtedy ho z času na čas robievam. Mäsko tu...
Vyprážaný chlieb so syrom a cibuľkou
Zdravím Vás, chcem sa s vami podeliť s jedným receptom, ktorý mám ešte od svojej...
Vínna klobása ako rezeň
Kdysi u nás vinnou klobásu bylo možné sehnat jen kolem Velikonoc a Vánoc. Je to...
Losos po grécky
Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena....
Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku
Toto cestíčko používam na všetko, s prímesou korenín je vždy iné raz rozmajrím, inokedy kôpar, vegeta......
Špagety so zelenou fazuľkou, slaninou a rajčinami
Uvaríme Cestoviny. Fazuľky očistíme, zbavíme vlákien, rozkrojíme na polovicu a v mierne osolenej vode uvaríme domäkka, ale...