Je to jeden s tých našich najobľúbenejších receptov :-) Fánky, hodia sa na fašiangy ale kedže ich máme tak radi robievam ich bežne dúfam Zobraziť celý popisJe to jeden s tých našich najobľúbenejších receptov :-) Fánky, hodia sa na fašiangy ale kedže ich máme tak radi robievam ich bežne dúfam že vyskúšate ;-)

25-30
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

300 g
30 g
40 g
50 ml
1 téglik
2
5 lyžíc
štipka
na smaženie
 a vanilínový na obaľovanie




Postup

  1. 1

    Spravíme si kvások.

    Fánky  - obrázok 1
  2. 2

    Zo všetkých surovín vytvorime tuhé cesto. A necháme kysnúť.

    Fánky  - obrázok 2
  3. 3

    Po kysnutí cesto rozvaľkáme a v strede vytvoríme prierez.

    Fánky  - obrázok 3
  4. 4

    A dáme smažiť :-))

    Fánky  - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame práškový cukor s vanilínovým a ešte teplé, vysmažené fánky obaľujeme v cukri ;-) Tip: môžeme obaliť aj v škoricovom chutia výborne :-) Mňam

    Fánky  - obrázok 5

Diskusia k receptu

hubata
Osvedčená klasika, ktorou sa vždy človek zavďačí. Máš recept pekne napísaný, aj foto vydarené. Fánky patria k fašiangovým koláčikom, už sme ich mali takže zasa až o rok.
luckalucinka
Dakujem za pochvalu :-)) my sme ich mali akurát včera ked dostaneme chuť tak ich vždy robievam behom hodinky sú všetky spapané :-)
evanaaa
Jej, vy ich robíte z kysnutého cesta? Také trochu odlišné, netradičné, ale dala by som si aj také. Ja som ešte nerobila žiadne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia