Zapletaný zemiakový lángoš fotorecept

izabella929 - fotkaIzabella929, 5. júna 2012 14:53
Ďalšie recepty »

Dnes predstavujem inú verziu lángoša, ako sme na ňu zvyknutí.Cesto je presne také, ako robíme bežné zemiakové lángoše.Len to vyzerá trošku inak, ale chuť má rovnakú.Teraz ho jedávame s cibuľkovou vňaťkou, reďkovkou, šalátom a to všetko poliate domácou smotankou a strúhaným syrom.

6
porcií
30 min
príprava

Suroviny

400 g uvarené v šupke
600 g
2,5 dkg
 podľa chuti
1 káv.lyžička
100 ml
100 ml vlažná
štipka
2 dl na vyprážanie
2 lyžice..
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky som uvarila v šupke a postrúhala.

    Zapletaný zemiakový lángoš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravím si múku, ktorú som preosiala a pridal do nej rascu..

    Zapletaný zemiakový lángoš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do rajničky dám vlažnú vodu, pridám lyžičku cukru a droždie.Povrch posypem hladkou múkou a nechám vykysnúť..niekto robí cesto s mliekom, preto som tam pridala v recepte aj mlieko, aj množstvo je orientačné, lebo nie každá múka naberie rovnaké množstvo tekutín..ja robím lángoše len s vodou..

    Zapletaný zemiakový lángoš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kvások vlejem do pripravenej múky a začnem miesiť cesto..po chvílke pridám soľ a pridám za lyžicu oleja..cesto poriadne vymiesim, posypem vrch hladkou múkou a nechám zakryté útierkou vykysnúť.Keďže mám droždie z Maďarska, cesto je za 20 min.vykysnuté..

    Zapletaný zemiakový lángoš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vykysnuté cesto po 20 minútach.

    Zapletaný zemiakový lángoš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravím si pracovnú dosku, pomúčim a vylejem cesto. Nechám ho ešte 15min.odpočívať odkryté.Potom som ho znovu premiesila..brala som z neho hrudky, také presne do dlani a začala som šuľkať šúľok dlhý cez celú pracovnú dosku a hrubý ako prst.

    Zapletaný zemiakový lángoš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Šúľok preložím cez polovicu a zapletám ho tak, že na začiatku zapletania nechám očko, do ktorého potom na záver zasuniem konce lángoša..Nesmie sa lángoš tuho zapletať skôr treba robiť jemné pletenie, lebo by sa potom neupiekol, v strede by zostal surový.

    Zapletaný zemiakový lángoš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zapletené lángoše nechám 10min. podkysnúť..to je z hruba čas, do kedy sa mi zohreje olej a masť na pečenie..ja nevyprážam len v čistom oleji..mám odloženú druhotriednu masť, ktorá je už pri vyprážaní masti tmavšiazato je výborná na vyprážanie...

    Zapletaný zemiakový lángoš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto vyzerá pri pečení...masť je tmavšia a sú v nej zbytky zo škvariek, ale je výboroná na vyprážanie..

    Zapletaný zemiakový lángoš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a takto vyzerá vypražený lángoš...

    Zapletaný zemiakový lángoš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotovo a hostinka sa môže začať....prajem dobrú chuť..

    Zapletaný zemiakový lángoš (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist