Praženica zo Zlata
Môj syn má rád toto jednoduché a chutné jedlo, sám si ho vždy pripravuje a pre...
Dobrá pizza z Austrálie
Pizza je možno povedať jedno z najpopulárnejších jedál na svete. Je ich tisíce iných verzií, ale stále...
Mäsovo-zeleninové ražniči
Hľadala som ražniči, ktoré by bolo viacej mäsité ale nechýbala by tam zelenina a chuťte by...
Letný zeleninový šalát s kuracím mäsom
Tento recept som si nevymyslela celkom sama, ale inšpirovala ma suseda svojím dosť podobným. Ďakujem...
Rezy podľa majstra Sachera
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku, kakao, olej a vmiešame z bielkov vyšľahaný sneh....
Úspornejšia bohemka plnená žĺtkovým krémom
Tato bohemka je len zo 4 bielkov a naviac... zo zvysnych zltkov som uvarila krem na naplnenie....
Kokosovo - vanilkové želé s kiwi
Použila som kokosové mlieko z plechovky. Mlieko prelejme do menšieho hrnca, pridáme agar a necháme...
Kuracie stehná na červenom víne
Je to kombinácia viacerých receptov, viete, že rada vymýšľam :) V konečnom dôsledku vábivá sladkasto-pikantná...
Krehké rohlíčky z kyslej smotany
Tento recept mám napísaný na kúsku papiera , preto netuším odkiaľ pochádza, ale som s ním veľmi...
Rýchle z lístkového cesta
Tento výtvor ma napadol len tak v rýchlosti, keď sa mi nechcelo dlho robiť nejaký...
Pečené rebierka marinované v čiernom pive
Rebierka nakrájame na porcie a pridáme všetky ingrediencie, premiešame a dáme piecť na 160 °C domäkka.
Cestoviny trochu inak
Recept vznikol zo zostatkových surovín, bol rýchly, chutil aj deťom, tak som si povedala,...
Slávnostná bravčová pochúťka v šampiňónovej omáčke
Tento recept robíme pri slávnostnejších príležitostiach je trochu náročnejší na prípravu ale potom to stojí zato!
Nátierka zo syra Rival - trochu ináč
Manžel má rád pomazánky. Ráno ho čakal na stole tento tanier.
Zajačik pod perinkou
Milujem domáceho zajaca, milujú ho moje deti aj manžel, robím ho často práve týmto spôsobom,...
Chlieb zo Sicílie /fotorecept/
Tento chlieb sa robí na Sicílii, je mäkkučký, nadýchaný, ľahučký, pórovitý s okami...
Cuketovo-syrové guľky
Cuketu si nastrúhame na jemno, zasolíme a necháme chvíľu postáť, aby pustila šťavu, ktorú zlejeme....
Morčacie krídlo na hrášku
Dnes sme mali na obed vynikajúce morčacie krídla. robila som ich na starilizovanom hrášku a podávala...
Ožralá čína
Ešte ako dieťa som sa tešila, keď mama zahlásila že bude robiť čínu. nieje...
Ovocná torta s lentilkami
Túto tortu som piekla na počesť menín môjho 5 ročného syna, na jeho želanie. Je...
Cisársky trhanec z ovsených vločiek
Kaiserschmarrn - alebo po našom cisársky trhanec - som objavila iba pred rokmi, keď som mala...
Lososová nátierka
Tato natierka sa hodi na ranajky, rychle pohostenie k pivu ci vinku, alebo kedykolvek mame...
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Galetky s mascarpone, tvarohom a ríbezľami
Tak a je tu minulo-týždňové repete galetiek, tentokrát v sladkej verzii.
Dia tvarohovo-želatínová torta potiahnutá mascarpone plnkou
Tiež na oslavu preto dia. Nefotila som postup.
Nátierka z bôbu
Veľmi mi chutí bôb varený alebo opražený a osolený. Skúsila som z neho urobiť nátierku...