Kokosovo-hruškový koláč fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 18. júla 2014
Kokosovo-hruškový koláč (fotorecept)
Foto: nikola166
6
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
1,5 hrnčeka
štipka
4 PL
1 ks
2 PL
1/2 hrnčeka
Plnka:
1,25 hrnčeka
2 PL
4 PL
7 PL
4 PL rozmrvené
4 ks
Bielkový sneh na zapečenie:
2 ks
6 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku zmiešame so soľou, maslom, pridáme žĺtok, cukor a smotanu. Všetko dohromady spracujeme na hladké a vláčne cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke asi 30 minút. ( hrnček = 250 ml )

    Kokosovo-hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na okrúhly plát a vyložíme ním formu s priemerom 30 cm. Povrch cesta prepichujeme vidličkou.

    Kokosovo-hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cesto položíme alobal a zaťažíme fazuľou. Predpečieme pri teplote 200 °C asi 25 minút. Potom odstránime alobal s fazuľou.

    Kokosovo-hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vodu zmiešame so sušeným mliekom, cukrom a necháme zovrieť. Pridáme kokos a krátko povaríme. Plnku necháme mierne vychladnúť, zahustíme ju rozmrvenými piškótami.

    Kokosovo-hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnku natrieme na predpečený plát, na povrch poukladáme nakrájané polovičky hrušiek.

    Kokosovo-hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou na tuhý sneh. Naplníme ním cukrárske vrecko s ozdobnou násadou a sneh nastriekame po obvode koláča.

    Kokosovo-hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dopekáme v rúre predhriatej na 200°C, až kým sneh nezružovie. Je výborný, tak vyskúšajte :)

    Kokosovo-hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: