porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1,5 hrnčeka |
|
| štipka |
|
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| Plnka: | |
| 1,25 hrnčeka |
|
| 2 PL |
|
| 4 PL |
|
| 7 PL |
|
| 4 PL rozmrvené |
|
| 4 ks |
|
| Bielkový sneh na zapečenie: | |
| 2 ks |
|
| 6 PL |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame so soľou, maslom, pridáme žĺtok, cukor a smotanu. Všetko dohromady spracujeme na hladké a vláčne cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke asi 30 minút. ( hrnček = 250 ml )
-
2
Cesto vyvaľkáme na okrúhly plát a vyložíme ním formu s priemerom 30 cm. Povrch cesta prepichujeme vidličkou.
-
3
Na cesto položíme alobal a zaťažíme fazuľou. Predpečieme pri teplote 200 °C asi 25 minút. Potom odstránime alobal s fazuľou.
-
4
Vodu zmiešame so sušeným mliekom, cukrom a necháme zovrieť. Pridáme kokos a krátko povaríme. Plnku necháme mierne vychladnúť, zahustíme ju rozmrvenými piškótami.
-
5
Plnku natrieme na predpečený plát, na povrch poukladáme nakrájané polovičky hrušiek.
-
6
Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou na tuhý sneh. Naplníme ním cukrárske vrecko s ozdobnou násadou a sneh nastriekame po obvode koláča.
-
7
Dopekáme v rúre predhriatej na 200°C, až kým sneh nezružovie. Je výborný, tak vyskúšajte :)









Diskusia k receptu