Bielková torta
Bielková torta

Pusinková torta

hame - fotkahame, 31. januára 2018. Komerčný recept.
Pusinková torta
Foto: hame

Suroviny

Cesto:
250 g
60 g
5 ks
1 bal
z 1 citróna
60 ml
250 g
250 g
Pusinky:
5 ks (izbovej teploty)
1 PL
250 g
4 PL
5 kvapiek (môžete vynechať)




Postup

  1. 1

    Predhrejte rúru na 180 stupňov a trochou masla vymažte rozkladaciu tortovú formu v priemere cca 22 cm.

  2. 2

    Zmäknuté maslo dohladka vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte citrónovú kôru a postupne zašľahajte mlieko, aby sa dobre spojilo s maslovým základom. Potom zapracujte preosiatu múku a spracujte tuhšie cesto. Vyklopte ho do pripravenej tortovej formy. Povrch uhlaďte a dajte piecť. Po 20 minútach vyberte z rúry, povrch potrite hrubšou vrstvou džemu a vráťte do rúry na ďalších 10 minút.

  3. 3

    Pripravíme si krém na pusinky. Malinový džem budeme musieť zbaviť semienok. Najlepšie je pretlačiť ho cez jemné sito, ide to veľmi ľahko. Bielky vyšľahajte s citrónovou šťavou na tuhý sneh. Potom začnite po jednotlivých lyžiciach pridávať práškový cukor. Vždy ho poriadne zašľahajte. Keď použijete všetok, šľahajte ešte ďalších 5 minút.

  4. 4

    Odstráňte časť bielkovej hmoty do hrnčeka a dobre premiešajte s džemom bez semienok. Ak chcete pridať potravinárske farbivo, teraz je na rade. Potom vráťte späť do misy a premiešajte.

  5. 5

    Teplotu rúry znížte na 150 stupňov. Naplňte hotový sneh do cukrárskeho vrecka s hladkým zdobiacim koncom a po celej torte povytláčajte malé pusinky. Ozdobenú tortu dajte na 10 minút piecť do rúry pri zníženej teplote. Potom rúru vypnite a tortu v nej nechajte dosušiť, kým rúra úplne nevychladne. Snehové pusinky musia byť suché na dotyk.

  6. 6

    TIP: Pri podávaní poprášte práškovým cukrom a podávajte s kopčekom kyslej smotany.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia