Pusinková torta
Foto: hame
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
60 g |
|
5 ks |
|
1 bal |
|
z 1 citróna |
|
60 ml |
|
250 g |
|
250 g |
|
Pusinky: | |
5 ks (izbovej teploty) |
|
1 PL |
|
250 g |
|
4 PL |
|
5 kvapiek (môžete vynechať) |
|
Postup
-
1
Predhrejte rúru na 180 stupňov a trochou masla vymažte rozkladaciu tortovú formu v priemere cca 22 cm.
- 2
Zmäknuté maslo dohladka vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte citrónovú kôru a postupne zašľahajte mlieko, aby sa dobre spojilo s maslovým základom. Potom zapracujte preosiatu múku a spracujte tuhšie cesto. Vyklopte ho do pripravenej tortovej formy. Povrch uhlaďte a dajte piecť. Po 20 minútach vyberte z rúry, povrch potrite hrubšou vrstvou džemu a vráťte do rúry na ďalších 10 minút.
- 3
Pripravíme si krém na pusinky. Malinový džem budeme musieť zbaviť semienok. Najlepšie je pretlačiť ho cez jemné sito, ide to veľmi ľahko. Bielky vyšľahajte s citrónovou šťavou na tuhý sneh. Potom začnite po jednotlivých lyžiciach pridávať práškový cukor. Vždy ho poriadne zašľahajte. Keď použijete všetok, šľahajte ešte ďalších 5 minút.
- 4
Odstráňte časť bielkovej hmoty do hrnčeka a dobre premiešajte s džemom bez semienok. Ak chcete pridať potravinárske farbivo, teraz je na rade. Potom vráťte späť do misy a premiešajte.
- 5
Teplotu rúry znížte na 150 stupňov. Naplňte hotový sneh do cukrárskeho vrecka s hladkým zdobiacim koncom a po celej torte povytláčajte malé pusinky. Ozdobenú tortu dajte na 10 minút piecť do rúry pri zníženej teplote. Potom rúru vypnite a tortu v nej nechajte dosušiť, kým rúra úplne nevychladne. Snehové pusinky musia byť suché na dotyk.
- 6
TIP: Pri podávaní poprášte práškovým cukrom a podávajte s kopčekom kyslej smotany.
Tiež torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu