Dvojfarebný veniec alebo bábovka s čokoládou

monnikka - fotkamonnikka, 21. októbra 2012
Dvojfarebný veniec alebo bábovka s čokoládou
Foto: monnikka

Toto je u nás obľúbená klasika, ktorá nikdy nesklame, mám mnoho receptov na bábovku, ale táto u nás vyhrala, pekávam ju často už dobrých Zobraziť celý popisToto je u nás obľúbená klasika, ktorá nikdy nesklame, mám mnoho receptov na bábovku, ale táto u nás vyhrala, pekávam ju často už dobrých desať rokov, dcéram ju vždy pribalím na výlet či na privát, je jednoduchá a každému, kto ju skúsil, chutila.

Suroviny

4 ks
200 g
200 g
1 ks
100 ml
100 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom, striedavo pridávame olej a vodu,potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec jemne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov a štipky soli. Polovicu cesta vlejeme do vymastenej a vysypanej formy /ja potieram olejom a vysypem strúhankou alebo grísom t.j. detskou krupicou/, do druhej polovice cesta primiešame cca 2 polievkové lyžice kakaa a nalejeme nepravidelne do bledého cesta. Na povrch cesta pokladieme posekanú čokoládu, dáme piecť približne na 45 minút na 180 st., skúsiť špajdlou či je dobre upečená.

Diskusia k receptu

marianne
moze byt,babovky sa u nas pecu casto,vyzera dobre,stara dobra klasika
jozka2
toto je moj stary recept ale ja najprv vyslaham bielka na tuho potom cukor potom po jednom bielku a potom ostatne ingr.moje deti ju pekavali kazdu sobotu niekedy aj 3 lebo zmizla ani som sa nestihla otocit.Pekavali ju postupne syn mal 9 ten slahal ,dcerka 7 ta vazila a druha dcerka 5 ta prisypovala ingred. a maza formu
moon
tiez robievam,,,,a vzdy chuti,,,,pekne sa to podaril
hubata
@jozka2 - museli byť zlatí takí malí kuchári.
Čokoládovo-kakaové sa vždy zíde. Myslím že hádam ani nie je človeka ktorý nemá rád čokoládu. Tento recept som už tak dáávno nerobila ..... vyskúšam.
monnikka
@jozka2 : to sa dobre robí s takými pomocníkmi......u nás tiež hneď zmizne, tak už robievam z jeden a pol dávky, vyjde mi to do formy na veniec a do formy na srnčí chrbát a spolu sa mi to zmestí do rúry
monnikka
@mariaklara :ja skúsim tvoju verziu, tie orechy sa mi v tom veľmi páčia, a dám aj posekanú čokoládu, tá tam u nás musí byť:)
mariaklara
Áno, áno aj ja som voľakedy dávala čokoládu, ale syn bol alergický na ňu, tak som si odvykla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia