Recept som našla na internete od milovníka ázijskej kuchyne. Upravila som ho a vznikla výborná čínska polievka. Postupne som sa dopracoval až k tomuto.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 l |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
1/2 ks |
|
2 ks |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
3 ks |
|
10 ks |
|
1/2 balenia |
|
2 ks |
|
1/2 lyžičky |
|
5 lyžíc |
|
2 lyžice |
|
|
|
|
|
|
|
1 lyžica |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
V hrnci rozpálime olej a na ňom upražíme na jemno nakrájanú cibuľu. Všetku zeleninu nakrájame na tenučké pásiky. Šampiňóny a shiitake (namočené 1/2 hod vopred) hríby na malé kúsky, tvrdé časti vyrežeme. Zeleninu pridáme k cibuľke a tiež opečieme. Asi po 1 minúte zalejeme vodou a necháme zovrieť.
- 2
Po zovretí vložíme bujóny, kuracie prsia a postupne všetky ingrediencie, ktoré nám ostali. Dochutíme koreninami, sójovou omáčkou , octom, zázvorom korením, papričkami podľa chuti. Ak je mäso uvarené, vyberieme ho von , nakrájame na malé kúsočky a vložíme späť. Vložíme na malé kocky pokrájané tofu.
- 3
Solamyl rozmiešame v studenej vode a postupne zamiešame do polievky, kým nie je dostatočne hustá a povaríme ešte 5 min. Polievku odstavíme a za stáleho miešania prilievame vyšľahané vajce s čiernym korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
podobny recept na tuto polievku mam aj ja :) a manzelovi moooc chuti.