
Ryžové rezance so zeleninou a s arašidovou omáčkou
Prvé jedlo, ktoré uvarím, sú moje obľúbené ryžové rezance s arašidovou omáčkou. Je to...

Zemiakové beľušky z nekysnutého tvarohového cesta
Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, mlieko, soľ, ...

Thajské skleněné nudle
Jednoduché jídlo, místní lidé ho dochucují klasickým maggi. I mně to tak chutnalo.

Jogurtové lievance
Do misky som rozbila 4 vajcia. Pridala som cukor a vanilkový cukor. Vyšľahala som do...

Pirohy plnené mäsom
Z múky, vajca, soli a trocha vody pripravíme rezancové cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na...

Vianočka s jablkami a škoricou na panvici
Toto jedlo je variáciou na Apfel Rösti. Pripomína mi dukátové buchtičky s celistvejšou plnkou zo štrúdle...

Máslová špargla s panenkou
Taková drobná, chřestová chuťovka. S panenkou lehká večeře. Bez panenky výborná chuťovka.

Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...

Opečené plnené palacinky naslano
Ak by sa použili tortilly, dostali by sme quesadilly, obúbené mexické jedlo. Táto variácia...

Tofu chips
Chutné, zdravé, rýchle, jednoducho úžasné! Tieto tofu opekané chips ma naučila kamarátka Lucka na...

Zelené rizoto s kuracím mäsom
Komerčný recept<br />Zelené kuracie rizoto dodá nie len krásnu farbu vášmu tanieru, ale poskytne vám aj...

Cestoviny s cuketovou omáčkou
Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a na plátky pokrájanú cuketu a šampiňóny. Necháme ich chvíľu...

Rýchla cuketka k čomukoľvek
Jednoduchý recept ktorý môže slúžiť ako príloha k mäsku, rybke alebo dokonca k iným...

Kuracie prekvapenie
Toto jedlo je moje najobľúbenejšie, je to jednoduché a zvládne to aj začiatočníčka.

Bravčová panenka na stredomorský spôsob
Komerčný recept<br />Ajvar jemný od Podravky sa perfektne hodí k bravčovej panenke a k teplému zeleninovému šalátu....

Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...

Bravčový wok s čiernym pivom
panenku očistíme, nakrájame na slíže, osolime a prudko opečieme na olivovom oleji. vyberieme...

Celozrnno-orechové palacinky
Moja mamka robievala palacinky väčšinou celé doobedie. Piekla ich na jednej panvici a dávala ich postupne...

Ryžovo-syrové placky
Ryžu uvaríme v pol litri osolenej vody podľa návodu. Potom necháme odokrytú trochu vychladnúť.

Tilapia po provensálsky
Tilapia je vhodnou rybkou pre milovníkov nezdravého pangasia. Chuť ešte lahodnejšia, bez kostí ! :-)

Bravčové kotlety s pikantnou omáčkou
Je to vraj recept z Rumunska ( ale kto už bude zisťovať pôvod ) a ja som...

Kačacina s horúcimi malinami
Osolené kačacie prsia vcelku prudko opečieme na oleji do chrumkava a odložíme. Do výpeku vložíme maliny,...

Chrbát z diviaka na restovanom špenáte
Mäso narežeme na kusy po 200 g, osolíme, okoreníme. Na panvičke rozohrejeme časť oleja...

Ružičkový kel s gorgonzolou a so slaninou
Inšpirácia na jednoduchý obed alebo večeru. Ideálnou prílohou je batátovo-zemiakové pyré s cesnakom, jednotlivé chute...

Slovenská čína
Tento recept ma naučil môj ocino. Je to veľmi jednoduché na prípravu a hlavne veľmi chutné...