Foto: valeri
Môj dnešný obed. Kombináciu cukety a bryndze som doteraz nepoznala, ale je to výborné.
Postup
-
1
Ošúpanú a vydlabanú cuketu pokrájať na kocky, na panvicu dať olej, orestovať cibuľku a cesnak dozlata, pridať koreniny, napr. ČK, mletú rascu, vegetu, MČP..... a pridať cuketu pokropenú sójovou omáčkou.
- 2
Restujeme ju na panvici, kým nezmäkne, ale radšej odokrytú, aby nebola na kašu. Prikryjeme len na nejakých 5 min. Solíme, až keď je hotová. Medzitým si upražíme slaninku a rozrobíme bryndzu s kyslou smotanou alebo jogurtom- ako na halušky.
- 3
Hotovú cuketu polejeme na tanieri bryndzou a posypeme oškvarkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@jamarlen : dúfam, že nie :-)))), veď ju nejem dennodenne a 4 - 5 do roka neuškodí. Moje problémy s vysokým cholesterolom skončili ako som začala jesť všetko ale s mierou. Lekárka konštatovala, že u mňa je to asi zo stresu a ja som si asi podvedome vyrábala tým, že som prásne kontrolovala, čo môžem a čo nie zjesť. Odvtedy je v norme :-))