Cuketa s bryndzou

valeri - fotkavaleri, 24. júna 2013
Cuketa s bryndzou
Foto: valeri

Môj dnešný obed. Kombináciu cukety a bryndze som doteraz nepoznala, ale je to výborné.

Suroviny

1 ks
1 ks
2-3 strúčiky
trošku
1 PL
podľa chuti
 alebo jogurt




Postup

  1. 1

    Ošúpanú a vydlabanú cuketu pokrájať na kocky, na panvicu dať olej, orestovať cibuľku a cesnak dozlata, pridať koreniny, napr. ČK, mletú rascu, vegetu, MČP..... a pridať cuketu pokropenú sójovou omáčkou.

  2. 2

    Restujeme ju na panvici, kým nezmäkne, ale radšej odokrytú, aby nebola na kašu. Prikryjeme len na nejakých 5 min. Solíme, až keď je hotová. Medzitým si upražíme slaninku a rozrobíme bryndzu s kyslou smotanou alebo jogurtom- ako na halušky.

  3. 3

    Hotovú cuketu polejeme na tanieri bryndzou a posypeme oškvarkami.

Diskusia k receptu

jamarlen
bryndzu mám rád so všetkým, možno mi zas o niečo viac pritúli aj tú cuketu:)
jamarlen
jaj, a tej slaninky sa mi zdá priveľa - dúfam, že len kvôli foto, @valeri , a cievy ti to neupchalo:)))
tiginko
v lete si často robievame na kocky opraženú cukínu, s kurkumou, sójovou omáčkou a cesnakom. Tá bryndza tam môže byť veľmi zaujímavá, vyskúšam nabudúce, ale asi bez slaninky. Nie že by som ju nejedla, ale tu si ju veľmi neviem predstaviť. @valeri v surovinách ti skočila cestovina namiesto cesnaku, popros redakciu, nech ti to opravia :-)
radost
bryndzu môžem so všetkým a na všetko..aj na cukiňu -podusenú len napoly-dochrumkava- som už skúsila..výborné...
dajanca
mám rada bryndzu aj cuketu, spolu som tu ešte nejedla, ale vyzerá to dobre :-) vyskúšam
staja
Cukinu robievam ako @tiginko , kurkuma, cesnak, s nejakou paradajkou z vlastnej záhrady, s trochou parmezánu alebo iného syra - ale nenapadlo mi s bryndzou - určite vyskúšam - ale tiež bez slaninky - výborná inšpirácia do KK.
valeri
@tiginko : ďakujem za upozornenie :-))
@jamarlen : dúfam, že nie :-)))), veď ju nejem dennodenne a 4 - 5 do roka neuškodí. Moje problémy s vysokým cholesterolom skončili ako som začala jesť všetko ale s mierou. Lekárka konštatovala, že u mňa je to asi zo stresu a ja som si asi podvedome vyrábala tým, že som prásne kontrolovala, čo môžem a čo nie zjesť. Odvtedy je v norme :-))
1x ilusa
mariamka
toto je urcite dobre, a lahsie ako bryndzaky (na pripravu aj na travenie :)) , ked uz clovek nevie co s cuketou, pekna inspiracia, a myslim ze mi to aj chlapi zjedia, tej slaninky je tam akurat :)
1x ilusa
martamm
Vynikajúci nápad, cuketky už dorastajú, nový recept sa zíde, ďakujem :)
sracz
Super kombinácia a ešte "suprovejšia" chuť, milá @valeri - mladé cuketky dokonca nie je potrebné zbavovať kože a jaderníka, stačí iba umyť pod tečúcou vodou a véééééééľmi krátko orestovať, Tvojim technologickým postupom!
zvoncek
výborná kombinácia, pre starších bryndza je dosť mastná a cukinka je orestovaná tiež na nejakom olkeji, takže tá slaninka ozaj už nemusí byť
mariamka
chcem podakovat za tento fantasticky recept, ja som este pre hladosov urobila kuracie prsia na prirodno so sojovkou, pekne sa to doplnalo, parada :)

ikebana
Chutilo - Výborné papáničko, vhodné na toto horúce obdobie. Uložené :)
ilusa
dievcence myslim,ze tej slaniny sa netreba az tak bat,urcite je to zdravsie ako rama,flora,hera atd.
1x valeri