Losos v pomarančovej šťave
Katarína Skybová
špecialistka na zdravú výživu a chudnutie, 15. apríla 2012
špecialistka na zdravú výživu a chudnutie, 15. apríla 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
500 g |
|
30 g |
|
2 PL čerstvé (šalvia, tymian, rozmarín) |
|
1 PL |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
|
|
Rukolový šalát: | |
250 g |
|
1,5 ks |
|
|
Postup
-
1
Bylinky nasekáme a zmiešame s maslom, soľou a šťavou z citróna. Lososa na oleji z jednej strany opečieme. Mäso otočíme a bylinkovú zmes natrieme na opečenú stranu lososa.
- 2
Panvicu prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 8 minút.
- 3
Pred dokončením pridáme pomarančovú šťavu. Podávame s rukolovým šalátom.
- 4
Rukolový šalát: Rukolu uložme na tanier, pridáme kúsky pomaranča a pokvapkáme pomarančovou šťavou a balzamikovým krémom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu