Losos v pomarančovej šťave

Katarína Skybová
špecialistka na zdravú výživu a chudnutie, 15. apríla 2012
Losos v pomarančovej šťave
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

500 g
30 g
2 PL čerstvé (šalvia, tymian, rozmarín)
1 PL
1/2 ks
1/2 ks
Rukolový šalát:
250 g
1,5 ks




Postup

  1. 1

    Bylinky nasekáme a zmiešame s maslom, soľou a šťavou z citróna. Lososa na oleji z jednej strany opečieme. Mäso otočíme a bylinkovú zmes natrieme na opečenú stranu lososa.

  2. 2

    Panvicu prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 8 minút.

  3. 3

    Pred dokončením pridáme pomarančovú šťavu. Podávame s rukolovým šalátom.

  4. 4

    Rukolový šalát: Rukolu uložme na tanier, pridáme kúsky pomaranča a pokvapkáme pomarančovou šťavou a balzamikovým krémom.

Diskusia k receptu

babidka
take jednoduche - a urcite to bude vyborne :-) Pri najblizsej prilezitosti ked budem mat cerstveho lososa tak urobim.
cica2
krásne foto a aj recept je lákavý
frezia
Krasne jedlo. V nedelu sme mali lososa s bazalkovou omackou.Tiez vyborny.Coskoro pridam recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia