prazdny

Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou

Hlavné jedlá

Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...

prazdny

Dubáková nátierka

Nátierky

recept sme počuli v rádií a manžel ho trošku vylepšil . -))

prazdny

Zajačí chrbát v hubovom fáši s tekvicou

Hlavné jedlá

Umytý a osušený chrbát odblaníme, odrežeme konce tak, aby vznikli štyri rovnako hrubé časti. Mäso osolíme,...

prazdny

Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou

Bezmäsité jedlá

Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy fazule, nenafukuje tak. Navyše, keďže jej plody sú...

prazdny

Domáci chlieb

Bezmäsité jedlá

Tento chlebík ma naučila piecť moja testinka, teda manželova mama. Ked som ho urobila 1x manžel ma...

prazdny

Cesnaková polievka

Bezmäsité jedlá

Nezaberajú lieky? Skuste zázračný cesnak. Typický cesnakový zápach, ktorý mnohých z nás odrádza, spôsobujú sírne...

prazdny

Kakaovo-ovocný kokteil

Nápoje

Zdravý a chutný koktejl, napríklad na desiatu.

prazdny

Slávky s rezancami

Hlavné jedlá

Recept je pre tých čo stále odolávajú slávkam, alebo iným morským plodom. Netreba sa ich...

prazdny

Hobak-juk – tekvicová hustá polievka (kaša) s ryžovými knedličkami

Bezmäsité jedlá

Pokrájajte tekvicu a vyberte jadierka. Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky. Dajte pariť 20 minúť do...

prazdny

Paštétové čipsy

Slané chuťovky

Recept mam z damskeho casopisu od jednej pani z Liptovskeho Mikulasa. Tak som to vyskusala a...

prazdny

Oščadnický jednoduchý koláč

Koláče

Velmi jednoduchý, rychlý a chutný.

prazdny

Amylové rezy

Dezerty

Recept mám ešte z doby keď som chodila na kurzy varenia, je to rýchly koláč keď...

prazdny

Fit raňajkový flapjack (granola bar)

Raňajky

Pre tých, ktorí podobne ako ja chcú jesť pravidelne ovsené vločky, no v inej forme im nechutia a zároveň sa chcú vyhnúť zbytočným prísadám v komerčných produktoch....

prazdny

Jarná zeleninová polievočka

Bezmäsité jedlá

prababička a babička, milujú aj moje deti

prazdny

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi

Hovädzie mäso

Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...

prazdny

Mandľové podkovičky

Dezerty

Poznáte to: dlho dlho po sviatkoch ešte vyjedáte suché pečivo a s nostalgiou spomínate na dlhé dni...

prazdny

Špenátový šalát s quinoou a grapefruitom

Šaláty

Quinou premyjeme teplou vodou, kým nie je čistá, a uvaríme v zeleninovom vývare.

prazdny

Cheesecake bez lepku s mandarínkovou polevou

Koláče

Cheesecake bez lepku sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. My sme si povedali – je jeseň, poďme teda nakombinovať obľúbené jesenné chute....

prazdny

Moje veľkonočné vajíčka

Bezmäsité jedlá

Vždy sa veľmi teším na Veľkú noc - asi preto, že je to príchod nového života,...

prazdny

Rybacia kyselica

Večera

Je to polievka z rybacích zavináčov, ktorá môže slúžiť ako liek po kocovine ešte teplá, alebo na studeno v horúcich dňoch na osvieženie....

prazdny

Bezlepkové bagetky

Raňajky

Bezlepkové bagetky

prazdny

Cuketa v hrašce s vařenýma brambůrkama

Bezmäsité jedlá

Brambory nakrájet, uvařit, přidat máslo a pažitku z mražáku. Cuketu nakrájet a obalit v hrašce...

prazdny

Cícerovo-kelová polievka

Bezmäsité jedlá

Na oleji si opražíme nakrájaný pór, nakrájaný stonkový zeler a nakrájanú papriku.

prazdny

Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka

Hlavné jedlá

Zdravé a výživné, trochu klasické, trochu nové.

prazdny

Polievka z pečených paradajok a paprík

Večera

Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...

prazdny

Malinovo-ríbezľové tiramisu

Dezerty

Osviežujúci dezert plný ovocia, ideálny na leto.

prazdny

Ryba s mandľami

Hlavné jedlá

Olúpané mandle pokrájame na hranolčeky a opečieme ich v panvici na 10 g rozpusteného masla. Bylinky...

prazdny

Kapor na bielo

Hlavné jedlá

Biela verzia vianočných kaprov

prazdny

Medovníčky

Koláče

Do misy dáme rozpustiť 250g medu a 250g palmarínu. Kým sa zmes pomaly rozpúšťa pripravíme si...

prazdny

Baklažán dusený v miso omáčke

Bezmäsité jedlá

Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...

prazdny

Marhuľové čatní

Marhule sa skvelo hodia nielen do sladkých džemov, ale aj na sladkokyslé čatní. Využijete ho...

prazdny

Tortička Evy a Adama

Koláče

Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 0, 5 cm. Vymastíme formu. Rozvaľkané cesto...