Zátišie z medovo - mrkvových muffinov

aszabka - bez fotkyaszabka, 23. septembra 2011
Zátišie z medovo - mrkvových muffinov
Foto: aszabka

Neviem presne, kde som k tomuto receptu prišla, ale niekde medzi prácou a padla ((: opísaný z niektorej knihy receptov, ktoré ponúkajú díleri..

12
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 ml
2 KL
1 KL
100 ml
150 g strúhaná
3 ks
180 ml




Postup

  1. 1

    Múku, koreninový prípravok a sódu bikarbónu zmiešame a do stredu tejto sypkej zmesi pridáme med a mrkvu. Jemne premiešame. Vymiešame si olej a vajcia, nie veľmi, len tak, aby sa nepovedalo, že sme nevynaložili žiadnu námahu a vylejeme ich postupne do múčnej zmesi. Recept som trochu upravila, čiže oleja som ubrala, pretože som sa poučila v minulosti, keď som robila muffiny podľa receptu a vždy boli dosť mastné. No a aby boli chrumkavejšie, pridala som do nich teraz i malú hrsť ľanových a tekvicových semienok (:

  2. 2

    Cesto nakladieme lyžicou do vymastených otvorov muffinového plechu, alebo do akejkoľvek formy na pečenie. Ja som piekla na plechu i v silikónových formičkách. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút. Asi takto:

    Zátišie z medovo - mrkvových muffinov - obrázok 2
  3. 3

    Pre istotu som pečenie kontrolovala špajdlou..zlozvyk, alebo dobrozvyk? Každopádne overený spôsob, ako to nespackať ((: Musím uznať, že mi tieto muffiny veľmi chutili, príjemne korenisté a kto ľúbi med a jeho chuť v koláčoch, nech skúsi..

    Zátišie z medovo - mrkvových muffinov - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Jéj, toto sú muffinky " podľa mojej nôty", ihned si ukladám.
3sandra3
aj pre mňa je tento recept na muffíny ako stvorený,,, tiež si ho ukladám ... ale nepoznám ten koreninový prípravok do perníka.... takto presne sa volá?
aszabka
Volá sa to Perník, koreninový prípravok..výrobca je Mäspoma..škorica, mleté nové korenie, aníz, koriander, fenikel, muškátový kvet a klinčeky..toto stojí na zložení..
hubarka35
mafinky su pekné-zdravé, ukladám...no to korenie na perníktam nedám-lebo všetky koreniny mám doma-a zomeliem si...
valeri
pekné. ale hlavne veľmi chutné zátišie, ukladám :-))
helca103
vyzerajú chutne a zdravo -samé dobré suroviny .............
anabelka
pekné, chutné aj zdravé, tak také môžem a čo najskôr upečiem.
cica2
sú peknučké a určite aj chuťovo dobré:)