Losos ala ja

dadajka - bez fotkydadajka, 17. februára 2013

Chcela som niečo jednoduché, rýchle a z toho čo bolo v chladničke. Nefotila som nakoľko som netušila či sa podarí. Mne veľmi chutilo.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 malý pohár
150  ml
1/3  malé bal.
 alebo čerstvá
1  zväzok
2




Postup

  1. 1

    Na teflónovej panvici rozpustiť plátky masla, umyté a vysušené filety (z Lidl, mrazené, v krabičke) silne opečieme z oboch strán tak, aby boli na povrchu viditeľne opečené (ako steaky). Môžete opiecť i boky, filety su hrubé. Losos zostane v strede krásne oranžovoružový, ešte mierne surový= médium. Kto to nemá rád musí dlhšie opekať. Opečené vyberieme z výpeku na tanier a prikryjeme, aby zostali teplé.

  2. 2

    Do výpeku dáme pokrájanú jarnú cibuľku a opečieme, pridáme kuriatka (použila som z Lidla v slanom náleve, ktorý som samozrejme vyliala a nepoužila) a pár minút ich opekáme. Následne vložíme na menšie kúsky nakrájané paradajky a posolíme dľa chuti. Necháme, aby sa to spojilo a pustilo šťavu.

  3. 3

    Vylejeme kokosové mlieko a pridáme korenie čierne a kari + rozdrvenú (nasekanú) šalviu = "přiměřene". Tušim som dávala i sušenú bazalku hneď na rajčiny. Skúste si chute doladiť podľa zásob v domácnosti. Určite by sa hodil i kôpor. Dusíme, varíme ... . Lososa nezabudnite pokvapkať citr. šťavou a podávajte napr. s varenými zemiačikmi posypanými (napr.) pažitkou, ako ja :-) . Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Nie som fanúšik veľkého množstva prísad pri príprave rýb. Tu však rybu robíš takmer bez prísad, tie sú viac menej určené len na omáčku. Vyskúšam.
dadajka
upozornujem ze chut kokosoveho mlieka je prijemna ale zvlastna, asi prekvapi, kto ju vsak ochutnal vie ze je to lahodne exoticka, ... ale urcite sa nic nepokazi ani klasickou smotanou na varenie (10%)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia