Mandľové „gazelie rohy“
Luboš Rychvalský
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 21. decembra 2016
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 21. decembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g (farina) |
|
| 1 štipka |
|
| 80 g |
|
| 20 ml |
|
| 1 ks |
|
| Náplň: | |
| 60 g |
|
| 30 ml |
|
| 1 štipka |
|
| 4 štipky |
|
| 250 g |
|
| 500 g mleté |
|
Postup
-
1
Cesto: Zo surovín spracujeme hladké cesto a necháme ho 20 minút odpočívať zabalené vo fólii.
Náplň: Lúpané mandle zmiešame so všetkými surovinami v mixéri a rozmixujeme na hmotu podobnú marcipánu. Cesto rozvaľkáme na 3 mm tenký plát. Vykrajujeme 10 – 12 cm kolieska.- 2
Z náplne vytvarujeme tenké šúľance vo veľkosti 1,5 x 4 cm. Do prvej tretiny cesta poukladáme šúľance. Okraje cesta potrieme vyšľahaným vajcom či vodou. Cesto uzatvoríme a okraje môžeme dekorovať pomocou vidličky.
- 3
Tvarujeme rožteky v tvare polmesiaca, potrieme ich vyšľahaným vajcom a poukladáme na papier na pečenie. Pečieme pri 180 °C 10 – 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu