Mandľové „gazelie rohy“
Luboš Rychvalský
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 21. decembra 2016
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 21. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g (farina) |
|
1 štipka |
|
80 g |
|
20 ml |
|
1 ks |
|
Náplň: | |
60 g |
|
30 ml |
|
1 štipka |
|
4 štipky |
|
250 g |
|
500 g mleté |
|
Postup
-
1
Cesto: Zo surovín spracujeme hladké cesto a necháme ho 20 minút odpočívať zabalené vo fólii.
Náplň: Lúpané mandle zmiešame so všetkými surovinami v mixéri a rozmixujeme na hmotu podobnú marcipánu. Cesto rozvaľkáme na 3 mm tenký plát. Vykrajujeme 10 – 12 cm kolieska.- 2
Z náplne vytvarujeme tenké šúľance vo veľkosti 1,5 x 4 cm. Do prvej tretiny cesta poukladáme šúľance. Okraje cesta potrieme vyšľahaným vajcom či vodou. Cesto uzatvoríme a okraje môžeme dekorovať pomocou vidličky.
- 3
Tvarujeme rožteky v tvare polmesiaca, potrieme ich vyšľahaným vajcom a poukladáme na papier na pečenie. Pečieme pri 180 °C 10 – 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu