
Pšenično-ražný chlebík z domáceho kvásku
1x upečený z domáceho kvásku, ktorý mal 5 dní. Vykysnutý v ošatke.

Hubovo-pečienková terina
Už dávno som ju chcela vyskúšať a dnes dozrel čas, tak je tu. Je to...

Nakladané Pareničky
Vždy mi chutil nakladaný Hermelín, tak som si to prispôsobil na slovenské chute

Čokoládové lístky
Určite to mnohí poznáte. Takéto lístky sú veľmi efektné, vyzerajú super na koláčikoch všetkého druhu...

Raňajkový jahodový džúsik
Na obrázku môžete vidieť moje celé raňajky, vrátane čokoládovo- banánových brownies, ktoré mám uverejnené medzi...

Mrkvový šalát s tofu
Tofu, tofu, tofu ... :-) tu mam najradsej, vsetky receptiky su...

Art šalát
Art(icokovy) ruzovy salat. Moj vymysel, kedze velmi lubim cous cous aj cviklu, paci sa...

Kresťanské cookies
Každú Veľkú noc ma poteší: "Happy Easter to our Christian friends! Happy Passover to our Jewish friends!...

Palacinky s kuracinou mozzarellou a rajčinami
Podľa chuti možno obmieňať suroviny, môže sa použiť napr. ovčí syr, červená repa, ...

Varené vajcia s jemnou omáčkou
Najprv uvaríme vajcia (8 – 10 minút). Rýchlo ich schladíme a pod tečúcou vodou olúpeme...

Jahodový kebab s citrónovo-rozmarínovým mascarpone
Je leto, sezóna jahôd, kúpite ich na každom rohu... tak prečo si...

Šalát s pikantným steakom
Šalát doplnený o pikantný steak je skvelým jedlom, ktoré môžete pripraviť pre vašich priateľov a určite...

Hubové kyselo s mliekom
Recept pochádza s Krkonôš, robievala ju babka môjho manžela. Ocení sa hlavne v lete, pretože je...

Mahlep - horúci mliečny nápoj
Sladký mliečny nápoj s úžasnou chuťou a vôňou podobnej marcipánu....

Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....

Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom
Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo....

Lime Jim Beam Coffee-Tini
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a...

Bonboniéra
Kúpila som si nové silikónové čokoládové formy na bonboniéru, neodolala som a musela skúsiť.

Bezlepkové parmezánové krekry
Mäkké maslo, parmezán, mandľovú múku premiešame v miske lyžicou, pridáme vajcia a zamiešame...

Kurací minútový guláš
Kuracie prsia nakrájame na rezance a prudko opečieme na rozpálenom oleji.

Kurča so všetkým čo jej chutí
..... nepoznám človeka, bez rozdielu farby kože, pohlavia, veku či vierovyznania,...

Sladká Valentínska roláda a čokoladové fondue s jahodami
tak som spravila pre moju lásku na valentína :)