
Nákyp z osích hniezd s čučoriedkami
Všetky zvláštne a nie bežné recepty sú pre mňa výzvou. Keď som uvidela tento recept v nejakých starších novinách, okamžite bolo rozhodnuté....

Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...

Zapekaný cesnakový chlieb
Cesnak pripravíme tak, že hornú časť hlavičiek odrežeme, dáme na alobal, polejeme trochou olivového...

Povianočný chlebík
Recepis se mi objevil mezi novinovými výstřižky z let mezi válkami, tak ho pro zajímavost předkládám...

Pekelná paprika
Papriku si umyjeme , osusime. Odkrojime vrsok osolime , pridame bylinky podla chuti a...

Kaša zo špaldovej krupice (HIT)
Potrebné suroviny dám do hrnca, asi 30 minút nechám stáť. Potom pri stálom miešaní varím,...

Babičkine citrónové jablkové knedle
Najprv vymiešame maslo so žĺtkami, štipkou soli, pridáme tvaroh a múku, ochutíme citrónovou šťavou,...

Špagetová tekvica zapekaná s párkami
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

Šalát zo špaldových krúp s vajíčkom a grilovaným syrom
Špaldové krúpy sú lepšie stráviteľné ako jačmenné a obsahujú zložité sacharidy, ktoré sa postupne uvoľňujú a dlho dodávajú energiu....

Pasírovaná cibuľnačka so šampiňónmi
Cibuľu olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme. Potom ju zaprášime hladkou múkou a chvíľku restujeme....

Veľkonočné hniezda z domáceho lístkového cesta bez lepku
Jednoduché a rýchle recepty máme všetci radi. A presne takým sú aj tieto veľkonočné hniezda bez lepku....

Jablkovo-marhuľové pyré
Jednoduchý recept na prípravu jablkového pyré s marhuľami. Bez zdĺhavého varenia, sterilizácie a pridaného cukru, iba zrelé a sladké ovocie s príchuťou vanilky alebo škorice....

Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

Čokoládové muffiny
Jednoduchý recept na muffiny, ktoré môžete ozdobiť podľa fantázie. Čokoládové muffiny sú veľmi chutné koláčiky...

Pórová omeleta s pažítkou
Rýchla večera, keď nás hlad morí a nie je čas na dlhé varenie....

Kysnutý koláč s čučoriedkami a rebarborou
Čučoriedky sú sladučké a rebarbora zas príjemne kyslastá. Preto je tento kysnutý koláč taký veľmi chutný....
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda
Ponúknite tento rok šibačov a ďalších hostí takýmito chutnými nepečenými cukrovinkami. Sú milé, jednoduché a...

Pečené dubáčikové nožičky
Tento recept mám od mojej mamy, patrí to k mojím obľubeným hlavne v hribovej sezóne,...

Pohánkovo-banánové sušienky bez lepku
Na raňajky, na desiatu deťom, na olovrant ku kávičke - hodia sa všade....

Bezlepkový chlieb s medvedím cesnakom
V období medvedieho cesnaku je toto pastva pre chuťové poháriky. Chlebík je nenáročný a pokojne medvedieho cesnaku môžete pridať podľa chuti aj viac....
Bezlepkové obložené chlebíčky trochu inak
Obložené chlebíčky sú retro pochúťkou, ktorú si mnohí doprajeme nielen na Silvestra....

Opekance s makom
V tradičnej slovenskej kuchyni sú opekance alebo aj bobaľky, ako sa im niekde hovorí, súčasťou...

Sušené jahody
Sušené jahody sú výborná vec – dajú sa použiť na ozdobu dezertov, ale aj ako chutný a zdravý...

Orechové guľky s čučoriedkami bez lepku
Leto je tu a nám sa zažiadalo ovocných guliek - samozrejme bez lepku. Poznáme niekoľko overených receptov, a preto Vám dnes jeden z nich predstavujeme....

Patentky s paradajkovým lekvárom
Robila som naše obľúbené jedlo. kedže som mala z kačky vyškvarenú skvelú masť, tak som...

Šalát z oranžovej tekvice so šampiňónmi
Chutný šalát sa dá pripraviť aj z akejkoľvek tekvice. Stačí nakombinovať, niekedy aj zaimprovizovať a...

Mäsové mešce
Tento recept mi prišiel pred rokmi zaujímavý tým, že je to "niečo iné"....

Kurací šalát s bezlepkovými krutónmi z čierneho chleba
Dali by ste si niečo zdravšie na obed či večeru? Máme pre vás tip....

Jablkový krehký koláč
Rýchla príprava, dostupné suroviny... pár argumentov, ktoré mám v kuchyni rada :-)

Smotanovo-bylinkové zemiaky
Na troške masla si orestujeme cibulku, pridame kremovy syr (bryndzu), zalejeme smotanou a premiešame. pridame bylinky a...