Slané tyčinky s pálivou paprikou fotorecept
Foto: tejaja
Zeleninová paprika sa nezvykne pridávať do slaného drobného pečiva. Ak pridáte červenú pálivú papriku, tyčinky budú nielen pikantné, ale aj farebne zaujímavé.
príprava
na 200/180 °C
Postup
-
1
Vyvaľkané lístkové cesto rozbalíme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme grilovacím korením. Môžeme použiť aj nevyvaľkané cesto a vyvaľkať ho natenko. V tom prípade vaľkáme cesto na papieri na pečenie.
-
2
Na polovicu cesta po dĺžke rozsypeme nadrobno nakrájanú pálivú papriku. Množstvo papriky použijeme podľa vlastnej chuti, niekto má rád pálivejšie, iný menej pálivé.
-
3
Prehneme cesto neposypanou časťou cez posypanú. Jemne rukami popritláčame.
-
4
Radielkom nakrájame na tyčinky.
-
5
Tyčinky aj s papierom preložíme na plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Po cca 3 minútach pečenia znížime teplotu na 180 °C a dopečieme. Necháme vychladnúť.
Diskusia k receptu