Slané tyčinky
Slané tyčinky

Slané tyčinky s pálivou paprikou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 19. augusta 2024
Slané tyčinky s pálivou paprikou (fotorecept)
Foto: tejaja

Zeleninová paprika sa nezvykne pridávať do slaného drobného pečiva. Ak pridáte červenú pálivú papriku, tyčinky budú nielen pikantné, ale aj farebne zaujímavé.

25 minút
príprava
12 minút
na 200/180 °C

Suroviny

1 bal. (vyvaľkané)
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Vyvaľkané lístkové cesto rozbalíme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme grilovacím korením. Môžeme použiť aj nevyvaľkané cesto a vyvaľkať ho natenko. V tom prípade vaľkáme cesto na papieri na pečenie.

    Slané tyčinky s pálivou paprikou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na polovicu cesta po dĺžke rozsypeme nadrobno nakrájanú pálivú papriku. Množstvo papriky použijeme podľa vlastnej chuti, niekto má rád pálivejšie, iný menej pálivé.

    Slané tyčinky s pálivou paprikou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prehneme cesto neposypanou časťou cez posypanú. Jemne rukami popritláčame.

    Slané tyčinky s pálivou paprikou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Radielkom nakrájame na tyčinky.

    Slané tyčinky s pálivou paprikou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tyčinky aj s papierom preložíme na plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Po cca 3 minútach pečenia znížime teplotu na 180 °C a dopečieme. Necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia