Ryža z jenského skla
Viem, že ryžu vie spraviť takmer každý, no nie každému sa ju podarí spraviť naozaj dobrú....
Talianske drobné pečivo Baci di dama s vlašskými orechmi
Mleté orechy, múku a cukor dáme do hlbšej misky. Všetko spolu premiešame lyžicou a...
Bryndzová polievočka mojej Lenky
Lenka je moja staršia dcéra a túto polievočku priam miluje. Na obed zje aj 4 taniere...
Pečený slivkový lekvár z rúry
Odkôstkované rozpolené slivky zmiešame s octom a s cukrom a necháme uzavreté 3 dni v chladnejšej miestnosti postáť....
Jelítková polievka
Zemiaky a cesnak očistíme. Pripravíme si vývar, dáme doň variť na kocky nakrájané zemiaky...
Novoročné prasiatka
Trocha prácne, ale krásne. Určite všetkých potešia. Recept som získala pred rokmi, ale...
Medové rezy
Uvedené suroviny vyšľaháme nad parou, kým hmota nezhustne. Potom si ju dáme na dosku a pridáme 50dkg...
Kokosové strojčekové keksíky bez lepku
Aj vy máte radi čajové pečivo? My ho zbožňujeme. Dá sa variovať v rôznych príchutiach - orechové, makové alebo kokosové....
Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom
Nedeľný obed trošku v chutnejšom prevedení. Plnila som sušeným paradajkami a pred koncom pečenia som stehná...
Toum - cesnaková omáčka
Obľúbený dip, ktorý sa v Libanone podáva ku grilovanému kurčaťu alebo k shawarme.
Kuracia fašírka+polievka
Tento recept som si vytvorila sama. Je úsporný, lebo z jedného kurčaťa je aj polievka, aj hlavné...
Muffinový motýľ
Muffiny su popularne kolaciky , ktorych je na Vareche uz neurekom. Tieto moje su odlisne tvarom. Ak...
Kokosová panna cota s ananásovým carpacciom
Tradičný taliansky smotanový dezert obohatený o chut kokosu s osviežujúcim ananásovým carpacciom. Pod pojmom carpaccio sa dá...
Platesa s hrachovým purée
Verzia receptu od Jamesa Martina, originál je platesa na pare. Verím, že jeho recept...
Celozrný chleb z paradajkovou príchuťou
Z vody droždia a trošky múky urobíme kvások , múku rozmiešame so soľou a postrúhaným uvareným zemiakom,...
Patizóniky plnené jaternicou
Na záhrade mi rastú 3 farebné patizóny... žlté, biele a zelené... obrala som teraz žlté a...
Ajo blanco
Ide jar a leto, preto treba do repertoáru zaradiť niečo ľahké a osviežujúce....
Hruškový koláč s posýpkou
Koláčik síce na prvý pohľad pripomína hrnčekový, ale je o niečo lahodnejší a sýtejší, lebo na jeho prípravu sa používa maslo a smotana....
Paprikové zemiaky ako príloha
Jednoduchá príloha, ktorú sme už ako deti milovali. Bolo to niečo iné ako "obyčajné" zemiaky....
Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou
Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela...
Zeleninová zmes s rozmarínom
Na masle udusíme očistenú, nadrobno nakrájanú zeleninu okrem rajčín.
Bylinkový chlieb
Najprv zamiesime cesto z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka. Zväzok kôpru, petržlenovej...
Plnená špenátová rolka bez lepku
Veľká noc je za dverami a vy si možno už teraz kladiete otázku, aké dobroty si pripravíte. Na zelený štvrtok je zvykom dať si špenát....
Strapatá parená buchta s „hafirami“
Čerstvé čučoriedky naložíme spolu s alkoholom a cukrom do uzatvárateľnej sklenenej fľaše a necháme pôsobiť na teplom...
Rožková polievka
Velmi lahodná polévka, případně i velmi variabilní. Hodně starý recept. Dokonce ještě starší :-)
Tvarohový koláčik
žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vodou , pridáme múku , kyp. prášok a...
Obrátené jahodové koláčiky z lístkového cesta
Sezóna jahôd sa pomaly rozbieha a na trhoviskách už sú šťavnaté jahôdky pripravené na to, aby...