Pita je typické arabské pečivo. Môže sa plniť s mäsom, zeleninou, syrom.

10-15
porcií
75 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2,5 dkg
1/2 KL
1 KL
5 dl vlažná




Postup

  1. 1

    Vo 2 dl vlažnej vode rozpustíme kvasnice a cukor. S múkou pomiešame soľ a prilejeme kvasnice. Pridáme zvyšok vody a vypracujeme cesto. Necháme 1 hodinu kysnúť.

  2. 2

    Z kysnutého cesta vytvarujeme 10-15 bochníčkov, ktoré 15 minút necháme odležať. Zatiaľ predhrejeme rúru. Z bochníkov vytvarujeme cca. 1 cm hrubé placky, jemne pomúčime a položíme na múkou vysypaný, alebo papierom vyložený plech. Pozor, plech len pomúčime, nemastíme!!!

  3. 3

    Pečieme len krátko, 2-3 minúty. Keď sa začne nafukovať, vyberieme z rúry a otočíme na druhú stranu a upečieme do bledo hneda.

Diskusia k receptu

betka11
@ancicka ak som správne pochopila tak je to arabský chlieb,dostať ho kúpiť aj obchode,je tak Mjuli?
kimlo
Je to niečo podobné, arabský chlieb sa pečie pri 700 °C..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia