Pita je typické arabské pečivo. Môže sa plniť s mäsom, zeleninou, syrom.
10-15
porcií
porcií
75 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vo 2 dl vlažnej vode rozpustíme kvasnice a cukor. S múkou pomiešame soľ a prilejeme kvasnice. Pridáme zvyšok vody a vypracujeme cesto. Necháme 1 hodinu kysnúť.
- 2
Z kysnutého cesta vytvarujeme 10-15 bochníčkov, ktoré 15 minút necháme odležať. Zatiaľ predhrejeme rúru. Z bochníkov vytvarujeme cca. 1 cm hrubé placky, jemne pomúčime a položíme na múkou vysypaný, alebo papierom vyložený plech. Pozor, plech len pomúčime, nemastíme!!!
- 3
Pečieme len krátko, 2-3 minúty. Keď sa začne nafukovať, vyberieme z rúry a otočíme na druhú stranu a upečieme do bledo hneda.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu