Šlahačková torta

damisa - fotkadamisa, 6. decembra 2011

torta na slávnostné príležitosti

10
porcií
30 minút
príprava
10+20 minút
na 180 °C

Suroviny

7 ks
7 lyž.pol.
7 ks
2 lyž.pol.
7 lyž.čaj.
Plnka:
3 kelímky
2 lyž.pol.
5-7 lyž.pol.
50 gr




Postup

  1. 1

    Tortový korpus: vyšlaháme bielky s práškovým cukrom, pridáme kakao a žĺtka, dáme do tortovej formy papier na pečenie, vymiešanú hmotu a upečieme

  2. 2

    Plnka: robíme deň dopredu, šlahačku miešame nad parou s kakaom, prisladíme podľa chuti a uvaríme. Vychladíme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli a dáme na 24 hod.do chladničky. Potom šlahačkový krém vyšlaháme do hustej peny a dáme na hotový tortový korpus, ozdobíme postrúhanou čokoládou

Diskusia k receptu

alexdidi
Šľahačku je treba variť nad parou?Ja ju varím normálne.A chladiť nad studenou vodou?Tomu nerozumiem.Chladím vo vodnom kúpeli.
damisa
keď robím nad parou tak mám istotu že sa nepripáli a prepáč tak som to myslela chladiť vo vodnom kúpeli




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia