torta na slávnostné príležitosti
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10+20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Tortový korpus: vyšlaháme bielky s práškovým cukrom, pridáme kakao a žĺtka, dáme do tortovej formy papier na pečenie, vymiešanú hmotu a upečieme
- 2
Plnka: robíme deň dopredu, šlahačku miešame nad parou s kakaom, prisladíme podľa chuti a uvaríme. Vychladíme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli a dáme na 24 hod.do chladničky. Potom šlahačkový krém vyšlaháme do hustej peny a dáme na hotový tortový korpus, ozdobíme postrúhanou čokoládou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu