Brmbeľ v bochníku

Marek Petho
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 17. septembra 2010
Brmbeľ v bochníku
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

8 ks stredne veľké
1 ks
3 ks
1 PL
 štipka
100 g
1 dl
3 ks
1 malý bochník




Postup

  1. 1

    Do vody dáme variť zemiaky pokrájané na kocky, pridáme bujón, bobkový list, soľ, korenie. Pridáme na kocky pokrájanú a opraženú slaninku.

  2. 2

    Keď sú zemiaky takmer uvarené, z múky a masla spravíme bešamel, pridáme červenú papriku, mlieko, rozmiešame a vlejeme do polievky.

  3. 3

    V troške vody rozmiešame vajce a pomaly vmiešame do polievky. Chvíľu povaríme, ochutíme a pridáme trochu octu. Môžeme podávať aj studené vo vydlabanom bochníku chleba.

Diskusia k receptu

violetacamorova
Milujem zemiaky nakyslo, podobá sa im to, len je to fajnovejšie dochutené, až na ten, bochník, tu v Škótsku.... bude bez bochníka.
evanaaa
kyslú zemiakovú polievku mám rada, len by som dala viacej mlieka, takto by mi pripadala ani mliečna, ani vodová.
vcelka
Liptovský názov, pravý, írečitý, celkom stvorený do regionálnej gastronómie, po ktorej dnes volajú všetci velikáni varešky a ktorej už ostalo tak málo - pri súčasnej kulinárskej globalizácii... :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia