Pizza

stella1 - bez fotkystella1, 19. decembra 2010

Chcela by som sem pridať môj obľúbený recept na pizzu.Mám ho od svojej kamarátky a robím ho rada a často.

80 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

1/2 kg
1/2 kg
1/2 l
1 kocka
1 čaj.lyžička
1/2 dl
1 čaj.lyžička:
PLNKA:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z droždia,cukru a 1 dl vody si urobíme kvások. Múku, soľ, olej ,vodu a vykysnutý kvások spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť v chladničke, asi 1 hodinu.

  2. 2

    Vykysnuté cesto natenko rozvaľkáme, ja ho robím na 4 plechy, potrieme kečupom, navrch naukladáme to, čo máme radi - salám, kukuricu, hríby, cibuľu, klobásu, čili, atď...a dáme piecť na 10-15 min. pri 150 st. A potom už len prajem dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

zdezda
aj ja mám rada toto klasické, kysnuté cesto, robievam z polovičnej dávky :-) no máme radi pizzu aj z lístkového cesta
quester
ja by som sa chcela spýtať,či to cesto nieje moc vysoké.máme radi tenučké cesto a vždy sa mi dost zdvihne.dakujem.
stella1
Pre Quester:tiež mám rada tenké cesto, aj toto sa zdvihne, ale nie moc. Ale ak by sa ti zdalo, že je hrubé, kľudne ho môžeš dať na 5 plechov.Ja mám plechy dosť veľké, tak nám to takto vyhovuje.
marienka44
@Stella1 ,chýba mi na tej pizze zakladná ingrediencia, a to je syr. PLátky, mozarella alebo na vrch postruhany. :-)
stella1
pre marienku:samozrejme, ako som mohla zabudnúť, bez syru by to nebola pizza, ďakujem za postreh
ada48
keď nechcete mať vysokú pizzu davajte suché droždie najlepšie je s lastovičkou