Foto: mojack
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
375 g |
|
20 g |
|
125 ml,vlažné |
|
50 g |
|
50 g, rozpustený |
|
2 ks |
|
1 čl |
|
plnka: | |
50 g |
|
50 g |
|
50 ml |
|
50 g,posekané |
|
50 g, posekaná |
|
50 g, posekané |
|
Postup
-
1
Pripava náplne - posekáme orechy , piškoty, lieskové orechy,
-
2
hrozienka namočíme do rumu,
-
3
Všetko spolu zmiešame a pridáme lekvár.
-
4
Cesto nám vykyslo v pekárničke,
-
5
rozvaľkáme a preložíme cesto na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto na plechu rozdelíme na tri časti a boky šikmo narežeme.
-
6
Do stredu dáme náplň,
-
7
a striedavo prekladáme pásiky cez plnku.
-
8
Koláč necháme 20 minút kysnút. Upečieme ho 40 minut pri teplote 200 stupňov.
-
9
Horúci potrieme so sladkou vodou. / 2 lyžice cukru a 2 lyžice vody /
Diskusia k receptu