Medovníčky

aiculik - fotkaaiculik, 29. novembra 2009

Názov tohto receptu mám v zošitku orámovaný, podčiarknutý a vedľa je napísané NAJLEPŠIE!!! A veru aj sú. Nie sú hneď mäkké - krátko po Zobraziť celý popisNázov tohto receptu mám v zošitku orámovaný, podčiarknutý a vedľa je napísané NAJLEPŠIE!!! A veru aj sú. Nie sú hneď mäkké - krátko po upečení stvrdnú a trvá zo dva týždne, kým sú znovu mäkké - ale to je v tomto prípade výhoda. Pretože inak by do Vianoc neostal ani jediný... :o) Okrem toho, tvrdé sú preto, že v nich NIE JE TUK. Takže sú aj zdravšie. :o)

Suroviny

8 PL
4 ks
75 dkg
28 dkg
1 ČL
1 ČL
2 ČL
1 ks
10-15 dkg




Postup

  1. 1

    Med zohrejeme vo vodnom kúpeli. Na dosku dáme múku, cukor a ostatné sypké prísady. V strede urobíme jamku, do ktorej rozklepneme vajíčka. Pridáme teplý med. Spracujeme na hladké cesto. Dáme na tanier, prikryjeme fóliou a necháme 24 hodín v chladničke.

  2. 2

    Predhrejeme trúbu na 200 stupňov. Rozšľaháme vajíčko na potretie medovníčkov. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3-5 mm. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Poukladieme na plech potretý olejom. Ozdobíme polovičkami olúpaných mandlí. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Upečieme do zlatista.

  3. 3

    Po upečení necháme vychladnúť na rovnom mieste. Skladujeme na chladnejšom a vlhkejšom mieste, napr. v papierovej krabici na balkóne. Až do Vianoc odolávame pokušeniu zjesť ich s horúcim čajom. :o)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia