Hovädzie z hrudníka so sladkou kapustou
Verte – neverte ale jednoduchší rcp na prípravu hovädzinky si naozaj nedokážem predstaviť! Pôvod má určite z...
Kuracie mäso s nivou
Na oleji opražíme cibuľku a trochu slaniny, pridáme na kocky nakrájané kuracie rezne a opečieme ich....
Bignole s krémom z bielej čokolády
Guľôčky z odpaľovaného cesta, vypražené v oleji a plnené krémom z bielej čokolády sú mojím obľúbeným receptom na Chanuku....
Labneh - jogurtová nátierka
Labneh je nátierka zo stečeného jogurtu, populárna v kuchyni na Blízkom východe. Podáva sa na...
Kotlety na paprike
Kotlety narežeme, naklepeme, osolíme, opaprikujeme, obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán.
Kuriatka v kôprovej omáčke
Kuriatka varíme10-15min. v slanéj vode, potom ích scedíme a prudko opečieme na rozpálenom tuku. Súčasne si...
Kuřecí s ořechovou omáčkou a špagetovou dýní
Urodilo se nám větší množství špagetových dýní, a protože jsme je letos měli poprvé, hledal...
Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...
Focaccia podle Romana Pauluse
Toto pečivo jsem si velmi oblíbila, proto ho dělám dost často.
Tatkova torta
Tak takúto punčovú tortu dostal náš tatino k 50-tke od dcérušiek a keďže dosť často lezie po...
Jarné pohladenie
Boli sme na trhu a usmievali sa na nás červené redkvičky, malé uhorky, malé cukiny, jarná cibuľka...
Bezlepkové mrkváče
Mrkvu nastruhajte na jemno do misy, pridajte muku a maslo nakrajane na male kusky.
Vianočný zemiakový Waldorfský šalát s pečenými zemiakmi
Tento recept som našiel na Youtubovom kanáli Jamieho Olivera a jeho prispievateľov. Ak sa vám už...
Zemiaky v syrovej omáčke
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju mliekom, osolíme, okoreníme, dobre...
Alsaská pivná polievka
Na masle speňte nadrobno pokrájanú cibuľu a na kolieska pokrájaný pór. Pridajte hladkú múku, pomiešajte...
Bedle s višňami
Očistené, umyté klobúky bedli namočíme na 1 hodinu do šťavy z višní, do ktorej sme pridali...
Bravčovo-hovädzie plátky plnené domácou neúdenou klobásou
Dnešný nedeľný obed som mala plánovaný úplne v inom štýle, ale som si z mrazničky vybrala...
Šampiňónové paštétky v cestíčku
Príprava bešamelovej omáčky: najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky a po...
Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme....
Kapustnica špeciál
Umytú hovädzinu varíme vo vode, pričom penu odstraňujeme. Neobielenú polovičku cibule na reznej strane opečieme...
Zeleninové lievance pod hubovým ragú
Zeleninu nakrájame na kocky a obvaríme v osolenej vode.
Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...
Grobská pečienka
Tento recept som sa naučila od mojej svokry, robili sme ho k obedu počas zakáľačky...
Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi
Včera som vyrobila ručne domáce tagliatelle z múky semolina durum a priamo z tých čerstvo pripravených semolinových...
Pikantná cesnakovo-papriková pasta - čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Natrieť ju môžete aj na šunku, slaninu, ale aj rôzne varené alebo pečené mäso....
Plnené vajíčka so syrom
Vajcia prekrojíme naprieč a vyberieme žĺtky. Bielky zospodu narežeme, aby dobre stáli na podnose...
Banánové rúrky
Tento recept som našla v Malej škole varenia od M. Hanzelovej. Dnes som ho vyskúšala, lebo čakám...