
Banánovo- salónkový koláč
Po Vianociach nám vždy zostane kopa saloniek a kolekcií, ktoré už nikomu nechutia, tak som...

Makové pupence s medom
Recept patrí medzi rodinné tradičné vianočné recepty, každoročne ich pripravujem na Vianoce pre celú rodinu. Je...

Domáce bravčové pliecko plnené zeleninou
Na dnešný nedeľný obed som naplnila bravčové pliecko. keď som dostala od farmára celé pliecko, ...

Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky
Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata...

Syrovo-pórové poača (Poğaça)
Poača patrí medzi najčastejšie a najobľúbenejšie pečivo v tureckej kuchyni....

Ajmäsové fašírky
Nie, nevymyslela som nové slovo, len nejedávame fašírky, ktoré sú čisto z mäsa...

Sladká bomba
Ak príde nečakaná návšteva či je nedeľné popoludnie, vždy je čas na rýchlu sladkú bombu...

Tres Lechces (mliečny koláč)
Veľmi lahodný a rýchly koláč u nás v rodine veľmi obľúbený. Odporúčam ho každému vyskúšať...

Medovo-makové rezy
Výborné medovo-makové rezy plnené vanilkovým krémom a slivkovým domácim lekvárom.

Strúhaný tvarohový koláč s ríbezľami
Dokonalé spojenie jemného cesta, krémovej plnky a kyselkavých ríbezlí....

Bagety Anisa Bouabsasa
Na webe koluje niekoľko variácií bagiet, ktorých pôvodným autorom je vychýrený parížsky pekár Anis Bouabsas...

Jarabinové (jeřabinové) pyré
Vše o jeřabinách http://www. ireceptar. cz/zahrada/uzitkova-zahrada/jerabiny-sladkoplodeho-jerabu-jsou-zdrave-a-lahodne/ . Zajímavé, poučné a hezké čtení o těchto krásných, ...

Vitamínová bomba
Tento recept sa dá použiť ako raňajky, desiata alebo ľahký dezert... Veľmi jednoduchá príprava... príjemné osvieženie!

Polévka z mangoldu
Hlavní surovinou jsou mangoldové řapíky červené i bílé. . Polévka je lehce navinulá, lahodné,...

Pečený pstruh na masle s orechovou kôrkou
Taký jednoduchý oddychový sobotný obed. Pečený pstruh na masle a do otvorov som plnila drvené orechy....

Kurací vývar so syrom
Umyjeme a očistíme kuracie prsia, očistíme cibuľu, ktorú pokrájame na štvrťky, očistíme a nakrájame...

Základný biskvit bez kypriaceho prášku
Upečený biskvit môžete použiť na prípravu rolád, rôznych rezov, ale napríklad aj ako náhradu za...

Záhradná zmes s grilovanou rybou
Papriku nakrájame na väčšie kocky, šampiňóny na štvrtiny, cherry paradajky na polovice a červenú cibuľu...

Pappardelle s fazuľou, mrkvou a slaninkou, parmezánom
Na panvici orestujeme cibuľu, cesnak a pokrájanú slaninu. Pridáme mrkvu, fazuľu, pasírované paradajky,...

Frišne kurče v tepši
Mnohé (í) z Vás sa hlásia k receptom z jedného hrnca. Pretože ani ja nie som...

Rustikálna vajíčková nátierka s medvedím cesnakom
Výborná pomazánka na topinku nebo bíle pečivo. Množství surovin je individuální.

Lahodný šalát z kyslej kapusty
Velmi jednoduchý, rychlý, lahodný salát. Množství orientační. Samozřejmě, že si každý...

Fazuľa na Indický spôsob
Fazuľu na noc namočíme. Na druhý deň ju varíme v slanej vode a pridáme bobkový list....

Hlivová omáčka s rezancami
Huby očistíme, potom šampiňóny prepolíme, hlivu nadrobno nasekáme a mrkvu nakrájame na malé kocky. V...