Snehová bábovka s citrónovou polevou

basqa91 - fotkabasqa91, 8. marca 2011
Snehová bábovka s citrónovou polevou
Foto: basqa91

Do tejto bábovky idú len bielka, mne ostali, keď som robila fánky. Táto bábovka je podľa mňa oveľa lepšia ako tá, do ktorej sa Zobraziť celý popisDo tejto bábovky idú len bielka, mne ostali, keď som robila fánky. Táto bábovka je podľa mňa oveľa lepšia ako tá, do ktorej sa dávajú celé vajíčka, ostáva mäkká aj na druhý deň. Veď vyskúšajte a posúďte sami :)

10 minút
príprava
30-40 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
275 g
150 g
1 ks
200 ml
100 ml
1 KL
štipka
Poleva:
4 PL




Postup

  1. 1

    V mise si vyšľaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh. Pridáme ostatné suroviny a chvíľku šľaháme. Vylejeme do formy (ja som mala silikónovú ružu) a pečieme 30-40 minút na 160 °C. Po vychladení vyklopíme na tanier a polejeme polevou.

  2. 2

    Polevu si pripravíme tak, že si práškový cukor vymiešame v šálke s citrónovou šťavou. Neuvádzam presné množstvo citrónovej šťavy, lebo aj ja som ju prilievala len odoka. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Túto formu mám aj ja, ešte som ju nevyskúšala, ale mala by som.Bábovku si zatiaľ ukladám do KK.
marienka44
Ukladam do KK do sekcie Zakusky bez krému. :-) Mám veľa bielkov, mozno spravim aj bielkovy chlebicek vo forme na srncí chrbat.
veronika353
Ukládám,vždycky mi zústanou nějaké bílky.Dělávám z nich bílkový chlebíček v srnčím hřbetě jako @marienka44 nebo štafetky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia