Baklažánový šalát

Tomáš Farkas
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 16. júla 2010
Baklažánový šalát
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 ks veľký
4 strúčiky
1 ks
5 PL
1 KL
2 PL
2 PL
2 ks stredné
2 KL
3 PL




Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájame na 2 cm kocky. Strúčiky cesnaku a červenú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Paradajku nakrájame nahrubo. Pripravíme koreniny. V dvoch lyžiciach olivového oleja na malom ohni udusíme plátky cesnaku a cibule a dáme do teplovzdornej misy.

  2. 2

    Na grilovaciu platňu dáme zvyšok olivového oleja a na vyššej teplote za stáleho miešania pridáme baklažánové kocky. Keď už začnú mať hnedú farbu, pridáme rímsku rascu, píniové jadierka, hrozienka a ešte grilujeme 1 – 2 minúty.

  3. 3

    Pridáme cibuľu, cesnak, kúsky paradajok a ešte grilujeme asi 2 – 3 minúty. Posypeme cukrom, pridáme vínny ocot a dôkladne premiešame. Necháme mierne vychladnúť. Pred servírovaním pridáme mätové lístky.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Baklažán pred smažením osoľte a nechajte ,,vypotiť". Zbavíte ho tak horkosti. Potom ho vyžmýkajte a dôkladne osušte.

Diskusia k receptu

moli
Samé zdravé a chutné ingrediencie!!!Už len čítať je to hotoví kulinárský zážitok!Určite si túto dobrotu budeme častejšie pripravovať!Ďakujem! :o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia