Baklažánový šalát
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 16. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Baklažán nakrájame na 2 cm kocky. Strúčiky cesnaku a červenú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Paradajku nakrájame nahrubo. Pripravíme koreniny. V dvoch lyžiciach olivového oleja na malom ohni udusíme plátky cesnaku a cibule a dáme do teplovzdornej misy.
- 2
Na grilovaciu platňu dáme zvyšok olivového oleja a na vyššej teplote za stáleho miešania pridáme baklažánové kocky. Keď už začnú mať hnedú farbu, pridáme rímsku rascu, píniové jadierka, hrozienka a ešte grilujeme 1 – 2 minúty.
- 3
Pridáme cibuľu, cesnak, kúsky paradajok a ešte grilujeme asi 2 – 3 minúty. Posypeme cukrom, pridáme vínny ocot a dôkladne premiešame. Necháme mierne vychladnúť. Pred servírovaním pridáme mätové lístky.
- 4
NÁŠ TIP: Baklažán pred smažením osoľte a nechajte ,,vypotiť". Zbavíte ho tak horkosti. Potom ho vyžmýkajte a dôkladne osušte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu