
Ostré ražniči s ovocím
Mäso pokrájame na väčšie kocky, pokvapkáme olejom a necháme odstáť. Slivky obalíme do plátku slaniny,...

Raw nepečené perníkové guľôčky
Voňavé perníkové guľôčky kombinujú chuť škorice, klinčekov a lieskovcov s prirodzene sladkými datľami.

Jablkový crumble s posýpkou z vianočného pečiva
Máme radi jablkový crumble a v tomto povianočnom čase ešte radšej. Ak nám ostane vianočné pečivo,...

Sadovnícka pečienka
Mäso posolíme, posypeme rascou, pridáme polovicu oleja a upečieme domäkka. Podľa potreby počas pečenia podlievame....
Polievka z pečenej cvikly
Výborná a na pohľad krásne farebná polievka je na chladnejšie jesenné dni ako stvorená.

Vegetariánsky stamppot
Moje výlety do Severného Brabanstka v Holandsku ma inšpirovali nielen svojou krásou, ale aj tunajšou kuchyňou....

Tekvicová/dyňová polievka s cviklou
Ak máme chuť sa pohrať, potom aj obyčajná dyňová či tekvicová polievka môže vyzerať inak....

Koláčiky s jablkovou plnkou
Tieto koláče robím na Silvester. Mám ich rada, lebo v nich nájdem všetko čo mi...
Mandarínková marmeláda so škoricou a s vanilkou. Bude úžasná nielen na vianočku
Bez komplikácií, bez zbytočností, len úžasne intenzívna chuť mandarínok doplnená jemnou vôňou korenín....

Pitta z kyslej kapusty
pitta je grécke jedlo, môže byť z rýb, brokolice, mletého mäsa a pod. Skúsila...

Kačka pečená na zemiakoch a batatoch
Bataty sú veľmi vďačnou zeleninou. Nielen, že sú výživovo hodnotné, ale vďaka svojej farbe...

Cukrované placky
Vajcia rozšľaháme so soľou, cukrom, maslom alebo rastlinným tukom. Pridáme preosiatu múku a vypracujeme tuhšie...
Jablkovo-zázvorový koláč s bielym vínom
Keď sa zahryznete do tohto koláča, pošteklia vás kyslasté jabĺčka vykúpané v bielom víne, hrejivý...
Dusená červená kapusta z rúry
Urobte si dusenú kapusta v rúre, je vynikajúca a hotová takmer bez práce....
Bezlepková medová torta à la Marlenka
Túto bezlepkovú medovú tortu á la Marlenka pripravila Janka zo show Pečie celé Slovensko 4...

Pečená tekvica špikovaná zázvorom a cesnakom
Tekvicu rozkrojíme. Ošúpaný cesnak a zázvor nakrájame do tvaru klinov a tekvicu nimi prešpikujeme. Pri...

Perníkové cupcakes
Vianoce sa nám pomaličky blížia, preto ponúkam tip na tieto cupcakes, ktoré spríjemnia chvíle pred...

Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...
Plnené pečené jabĺčka s marcipánom
Využite naše obľúbené ovocie počas zimných dní aj do chutného voňavého dezertu....

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

Čokoládové hrudky s jahodama v pražených mandlích
Nepečené, ale luxusní cukroví na dny všední i sváteční

Bôbovo-zemiakové placky s kyslou kapustou
Bôb je veľmi hodnotná strukovina a je škoda, že ho z nášho jedálnička vytlačila fazuľa....

Zemiakový závin s kyslou kapustou
Zemiakové cesto sa hodí na veľa jedál. Tento závin je u nás veľmi obľúbený a pritom...
Perníková horúca čokoláda, ktorá zahreje a prevonia zimné dni
Rýchla príprava a intenzívna chuť....

Šúľance s mletým mäsom a ružičkovým kelom
Vydržte tú vôňu pečených zemiakov, nezjedzte ich a použite ich na prípravu týchto šúľancov....

Mrkvový šalát s cviklou a pažítkou
Akýkoľvek šalát je mojou prioritou :) A keď príde jeseň, čo iné by malo ísť do...

Koláč zo sladkých zemiakov
Jednoduchý, vláčny a jemný. Rozvonia celú kuchyňu. Bataty sa môžu nahradiť tekvicou hokkaido.

Placky z cvikly a kyslej kapusty
Možno sa niekomu bude zdať táto kombinácia zvláštna, ale u nás je to pravidelné jesenné a zimné jedlo....

Zeleninové karí
Jedlo s názvom karí je ako stvorené na spracovanie zeleniny. Môžete vyčarovať mix z kúskov, ...

Zimná cviklová krémová polievka
Vraj zimná! Ono je to s ňou podobne ako aj s kapustnicou...

Cibuľová polievka s tymianom
Cibuľa získa pečením v rúre sladkastú chuť a zároveň zmäkne. Potom stačí pridať už len dobrý...

Pšenový šalát s portulákom zimným
Portulák zimný je u nás skoro neznáma listová zelenina, ktorá má veľkú výhodu v tom, že jej listy rastú v zime a skoro na jar, kedy nie je dostatok čerstvej zeleniny....