pitta je grécke jedlo,môže byť z rýb, brokolice, mletého mäsa a pod. Skúsila som ho ako jesenný sezónny recept s kapustou.
5
porcií
porcií
15 min minút
príprava
príprava
40-50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
mleté mäso zmiešame s vajíčkami a žemľami namočenými v mlieku, pridáme cibuľku do sklovita opraženú na oleji / resp. bravčovej masti/, pretlačíme cesnak a nakoniec vmiešame kapustu.
- 2
do múkou vysypanej formy alebo zapekacej misy vsypeme zmes - pozor - netlačíme!! pečieme cca 40-50 min / ako fašírku/
- 3
upečenú pittu servírujeme so zemiakovou kašou. dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu