Rýchla príprava, dostupné suroviny...pár argumentov,ktoré mám v kuchyni rada :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo vymiešam s práškovým cukrom,pridám vanilkový cukor, rozšľahané celé vajcia ,múku zmiešanú s práškom do pečiva a pomleté mandle alebo orechy. Keď dávam orechy ,tak ich pred pomletím kráko opečiem nasucho na panvici, aby sa prevoňali. Koláč má potom intenzívnu vôňu. Je to len tip na vylepšenie. Aj keď to neurobíte, koláč sa podarí rovnako chutne.
- 2
Suroviny premiešam a vylejem do vymastenej a vysypanej okrúhlej formy, priemer okolo 30 cm. Ak nemáte použite aj menší plech...cca ako A4. Ja používam na vymastenie maslo a strúhankou vysypem, je to oveľa chutnejšie...ale to len ako tip...
- 3
Očistené jabĺčka zbavené jadra pokrájam na tenké kolieska a poukladám opatrne na cesto. Vrch posypem kryštálovým cukrom a pečiem v rúre na 180 stupňov celzia asi pol hodinku. Záleží od odrody jabĺčok, niektoré sú hotové neskôr. Keď má koláč hnedastú farbu a kraje sa odliepajú od formy, zvyčajne je čas vybrať ho z rúry... Ak chcete, možete jemne posypať škoricou,ale to len pre tých,ktorí si jabĺčko bez škorice nevedia predstaviť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu