Vianočné špeciality (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Štedrovečerný vegetariánsky kapor

Večera

Dcérka Lucia (14) sa prepadla do vegetariánstva. Nepomáha, že jej spoza rohu radím, že...

prazdny

Slané pečivko s mandľou

Bezmäsité jedlá

Vyborna slana chutovecka, tiez asi chronicky znama. Robim ich , ked potrebujem nieco slane na pohostenie a...

prazdny

Vianočné rezy

Koláče

Ďalší koláč, ktorý nesmie chýbať na našom sviatočnom stole.

prazdny

Bezlepkové londýnske rezy

Koláče

Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame do peny. Pridáme štipku soli a zmäknuté maslo, dôkladne zašľaháme....

prazdny

Pralinky zo semiačok

Koláče

Tieto pralinky su vytvorené len zo semiačok a čokolády. Ochutnala som, sú skvelé.

prazdny

Pekanovo-orechové koláčiky s marcipánovou plnkou

Dezerty

K tradičnému a obľúbenému vianočnému pečivu som aj tento rok pridala zopár "nováčikov" a opäť som urobila...

prazdny

Škoricové medovníčky

Dezerty

Niečo suchšie a niečo šťavnaté, niečo tradičné a iné zase moderné. Orechové i citrusové, ...

prazdny

Špaldové kôpky

Koláče

Koláčiky sa pripravujú tak, ako burizonové guľky, burizony sa nahradia špaldovými pukancami(BIO)

prazdny

Štedrá kapustnica starej mamy

Bravčové mäso

Túto kapustnicu varievala ešte moja babka. Volá sa preto štedrá, že že do nej pridávali...

prazdny

Panzerotto

Dezerty

Recept od Vincenza Miele

prazdny

Vianočka pre začínajúcich pekárov

Raňajky

Dlho som odolávala pečeniu kysnutého cesta, ale keď som raz začala, našla som v ňom veľkú záľubu....

prazdny

Kokosové rohlíčky

Dezerty

Rýchle a chutné rohlíčky :)

prazdny

Škoricové keksíky zo špaldovej múky

Dezerty

Trocha predvianočný recept, ktorý určite rozvonia Váš domov a budete sa cítiť, akokeby boli Vianoce....

prazdny

Viedenské vanilkové rohlíčky

Dezerty

Na poziadanie davam do placu aj tento recept:)

prazdny

Čokoládky

Dezerty

Čokoládové cesto, čokoládová plnka, poleva čokoládová.

prazdny

Štedrovečerná kapustnica

Bravčové mäso

Tak táto kapustnica u nás je obľúbeným jedlom na Štedrý deň.

prazdny

Nugátové guľky s marcipánom a kokosom

Dezerty

Najskôr zmiešame nugát a marcipán, potom pridáme 70 g roztopenej čokolády a dohladka vymiesime. Hmotu zabalíme do...

prazdny

Biskupský chlebík s kandizovaným ovocím

Dezerty

V mixéri vyšľaháme maslo s preosiatym cukrom dopenista. Po jednom prilievame vajcia.

prazdny

Medové sušienky

Dezerty

Zdravá maškrta...

prazdny

Ľadové bonbóny

Koláče

Tieto bonbóny sú naozaj vynikajúce!

prazdny

Frízske tyčinky

Dezerty

Tento recept som našla dnes na FB a tak som sa ho rozhodla vyskúšať.

prazdny

Škoricové pusinky

Dezerty

Extrémne jednoduché, mäkučké, plné orechov a vône Vianoc ...

prazdny

Krehké vanilkové rožteky s mandľami

Dezerty

Pôvodný recept na vanilkové rožteky som pretvorila na zdravšiu alternatívu, vhodnú pre vegánov, ľudí s...

prazdny

Moja perníková chalúpka

Dezerty

Dlhšiu dobu som uvažovala nad tým, či nájdem v sebe toľko trpezlivosti, aby som zvládla...

prazdny

Lieskovcové srdiečka

Dezerty

Lieskové oriešky majú výnimočnú chuť, preto som sa rozhodla upiecť vianočné pečivo. Srdiečka s orieškami sú...

prazdny

Mrkvové vanilkové rožky

Dezerty

Očistenú mrkvu nastrúhame a necháme, nech pustí šťavu. Potom ju vyžmýkame.

prazdny

Expresné pupáky

Dezerty

tí čo vyznávajú tradície určite zostanú verní klasickému receptu, ale tí, ktorí majú hocikedy chuť...

prazdny

Vianočná kapustnica à la Žákovic - varí Tomáš „Yxo” Dohňanský

Bravčové mäso

Basgitarista z kapely HEX - Tomáš „Yxo” Dohňanský - pripraví svojú obľúbenú Vianočnú kapustnicu v lete, ...

prazdny

Karamelové perníčky

Dezerty

Tento recept je tiež z knihy ktorú som zdedila. , , Med a jeho využitie v domácnosti"....

prazdny

Gaštanová nepečená roláda

Dezerty

Gastronomické trendy nás ženú vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Ľudia však túžia vrátiť sa k chuťovým spomienkam na svoje...

prazdny

Plnený mandľový koláčik z Holandska

Koláče

Aj som uvazovala, ci mam toto pridat, lebo to nie je nejake pekne. Ale...

prazdny

Bezlepkové Marlenka guľky

Dezerty

Podrvíme medové pláty a 30 g odoberieme na záverečné obaľovanie.