Foto: ailuj82
Sú výborné s plnkou, s lekvárom alebo len holé :)
12 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Zmäknutý palmarín v mise vyšľaháme s masťou, vajcom, cukrom a vanilkovou esenciou do peny. Pridáme mletý mak, múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru.
-
2
Vypracujeme cesto a dáme do chladničky na min. 2 hod.
-
3
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska.
-
4
Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. V niektorých kolieskach urobíme dieru - ja som použila vykrajovač jadierok na jabĺčka :)
-
5
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme mierne do ružova.
-
6
Mleté mandle vymiešame s maslom a medom a naplníme kolieska. Plníme aj lekvárom - ja som použila domáci z čiernych ríbezlí a malín.
@silvia68 - aj ja sa chystám vyradiť rastlinné tuky. Asi ich začnem nahrádzať maslom a brav. masťou 1:1...
@3sandra3 , @dorisa - ďakujem :)